За разликата между Пулев и Стоичков

Пулев проснат с десен прав от Джошуа в деветия рунд. Снимка: от видео

Пулев като правило ръси простотии, ежи се прекалено как превъзхожда и ще смачка противника си. Дотук може да се приеме като част от боксовото шоу. Само да беше и с покритие.

Но като си е закичил националния флаг и патриотизма, и излишно ги размахва навсякъде, има негативен ефекет. Това, че си българин, не те прави шампион. И след много ежене загубата наранява националните чувства на много хора.

И Стоичков ръсеше простотии, дори сега надъха Кобрата, че българските юмруци са железни. Но на Стоичков простотиите се свеждаха главно до псувни, бисери на английски. И разликата е, че Стоичков е от най-големите световни футболисти в края на века.

Пулев на срещите си с Кличко, после с Джошуа, показа, че съперниците му го превъзхождат с цяла класа. Увертюра от патриотични закани и простотии, и жалки мачове, в които го пребиват от бой. С каквото и да го хвалят и оправдават – стигнал върха, играе с най-големите, разликата е тежка. Прилича на случайно попаднал до най-големите спаринг партньор.

Последните мачове, в които Пулев побеждаваше, бяха срещу някакви подбрани боксови круши. Приличаха на аранжирани мачове менте, каквито се срещат в съвременния бокс, нагласени за шоу и да продадат билети, да напълнят „Арена Армеец“.

А Стоичков влезе в историята на футбола, Златна топка, голмайстор на Световно първенство. Където и да идеш по света, като чуят, че си българин, още го споменават, цяло поколение, след като е слязъл от сцената. Стоичков казва загадъчно „Айн цу цвайн цу дрън”, но наистина го прави.

Пулев казва как ще смачка Джошуа, а той буквално го размазва от бой. Дори коментират, че Джошуа го е щадил заради шоуто, да не свърши бързо мачът. Пулев ще си остане със спечелените пари и с това, че е издържал 9 рунда.

Продължаваме напред…

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.