Ламборгини цуни-гуни

Румен Белчев

Едно не може да ни се отрече – може да сме малък, но много фуклив народ! Скромен е бил народният поет, като е писал, че и ний сме дали нещо на света – как така само нещо – от рода български тръгва всичко!

Разгръщаме „УИКЕНД” и след палавата информацийка, че „Гришо заведе гаджето на цуни-гуни с ламборгинито си”, която, естествено, ни изпълва с такава национална гордост, сякаш ние сме отмъкнали красавицата със собственото си ламборгини, попадаме на още по-възгордяващо ни заглавие: „България ли е първата родина на Христос?”

Въпросителната става абсолютно излишна, ако прочетем текста, пълен с научни доказателства! Според първото от тях последните думи на Спасителя се оказват произнесени на прабългарски! „Така „Елои, елои, лама савахтани” означава не „Защо ме остави, Господи”, а „Ела, ела, Боже на новия живот”!

Купете си речник на прабългарския език и ще се убедите!

Цитиран е и доклад на Пилат Понтийски, според който Исус бил носел косата си на плитка, за разлика от евреите. А плитки са си връзвали прабългарите!

Но всичко това бледнее пред теорията, че „преди 14 000 години истинският Христос, истинският Спасител, пристигнал на Мишкова нива в Странджа, недалече от гробницата на Бастет. Този Христос бил съпровождан от 200 извънземни и проповядвал в земите на днешна България”!

От какъв зор се е озовал чак в Йерусалим, за да го разпнат там – не става ясно, важното е, че Господ наистина е българин!

Разбира се, има и завистници, които излизат с насрещни теории – „ТРУД” излага тезите им в навечерието на Коледа: „Исус Христос бил македонец”. Казано по-точно – от село Витлемово, край Охрид. Съвпадението в имената, предполага се, е объркало евангелистите, които погрешно са посочили Витлеем за родното му място.

„Има няколко доказателства, че това е мястото, където се е родил Исус” – аргументират се македонските учени. – „Същото място е съществувало и в древни времена. За това свидетелстват и текстове в Библията, която преди няколко месеца бе ревизирана от македонското правителство. По време на властването на Юстиниан селото е било в икономически възход. В периода на ранното християнство именно това място е било известно с раждането на Исус. Тогава всички са приели християнската вяра и са построили църкви”…

Все пак – теорията за двестата извънземни, избрали Мишкова нива за десанта си, звучи доста по-правдоподобно.

Далеч от теологичните спорове и научни дискусии, „ТЕЛЕГРАФ” опитва също да събуди националната ни гордост със „Заглавие на Мишо Белчев – дума на годината в Белгия”. Изразът „Човек за прегръщане”, заглавие на книга от Михаил Белчев, бил избран за белгийска дума на годината. От гордата информацийка става ясно, че въпросното заглавие му е било предложено от поета Георги Константинов, та всекидневникът се е постарал да сложи и негова снимка. Похвално – има само един проблем, че на снимката е белгийският здравен министър, Франк Вандербрук.

Нищо – важното е, че сме горди българи!

А да навлезем в скучното ежедневие ни помага „ТРУД”, разкрил, че „Навални отровен с новичок през гащите”. Май някой е прекалил с новичката ракия по празниците.

Няма лошо, дори може да е за добро – защото предупреждението на „ТЕЛЕГРАФ” е многозначително: „Наздравица с вода вместо вино носи лош секс 7 години”!

И никакви ламборгинита няма да помогнат на цуни-гунито!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.