Борисов не е Путин. Ще има ли кой да го крепи за още един кабинет след изборите?

Борисов се мисли за Путин, иска да управлява 20 години.

Не става. Путин неизменно печели избори с мнозинство в парламента. Борисов дори в първия си мандат нямаше мнозинство в парламента. Сега е с 95 депутати, и дори заедно с патрЕотите нямат 120. Управлява с плаващо мнозинство от купени.

И се готви да си купи партийки и независими за следваща коалиция след изборите. Пари има достатъчно. Но Борисов ще има най-много 85 депутати, колкото бяха на изборите през 2014 (тогава – 84).

И ще има затруднения с коалицията. Вижда се, че мътят някаква коалиция с ГЕРБ, но без него.

И ако Борисов от късогледство не се оттегля, слепи ли са целият отряд медии,, журналисти, анализатори, социолози и прочее, които го тикат напред като лудия пълководец с джипката и си мислят, че ще е безпроблемно като преди кризата с епидемия, чекмеджета, ПКП-та?

Хунта, наистина хунта – от една страна харалани, харизани и цветанки, пропагандни сутрешни блокове, сайтове, фейсбук групи, тролове, шпицкоманди от паравоенни с татуировки на мъртвешки глави, биячи преблечени в полицески униформи да пазянт от протестиращи, ДМС-та по 2-3 заплати отгоре на половин година за държавна администрация, която почти не ходи на работа, цялата държавна и местна власт впрегната…

Разбира се, и главният каскет на републиката арестува наред (временно е прибран предизборно, да не дразни много).

И всичко това не стига на Борисов да вземе властта отново. След изборите накъде ли ще се завъртят слънчогледите, по-точно задниците от тази камарила?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.