Жалко правителство, жалка опозиция

Два жалки спектакъла се разиграха в четвъртък в София.
Единият, естествено, в парламента, където опозицията правеше вяли опити да разобличава управляващата коалиция за неща, за които самата тя беше разобличена и дискредитирана. И то единствено с факти, изнесени от медиите. Без да си е дала дори труда да направи собствени проучвания.
Срещу тях доволните, самозабравили се, охранени физиономии на министрите, уверени в своята недосегаемост. Реагиращи само на европейски електрошок. И нелепите шегички за проектокабинет на опозицията…
Отвън, на площада, не по-малко нелепият протест, с няколко хиляди докарани без да знаят точно защо от провинцията, редовните кресливи несретници под хоругвите на „Атака“ и новите и стари шмекери, надушващи келепира в ГЕРБ. И доста здравеняци с кожени сака и черни очила.
Хората, избирателите, ги нямаше там. Те си гледаха работата, гледаха си бизнеса. Не излязоха да изразят омерзението си, което всеки усеща да витае във въздуха. Защото то е омерзение от всички, които днес са се вкопчили или драпат към властта, надушили мириса на европейски пари.
В България има мълчаливо мнозинство. От българи, които просто искат да живеят и работят нормално. И всички паяци, които се боричкат в буркана на политиката, трябва да внимават да не му писне.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.