Кой ще замери вентилатора?

Румен Белчев

Обявиха датата на изборите и всички започнахме да се оглеждаме – кой първи ще хвърли онова нещо във вентилатора, та всички да се окажем омазани до ушите с него.

Вентилаторът вече се върти, но все още никой не се е престрашил да започне първи. Добре, че си имаме свободни медии, та някой да направи показно!

„24 ЧАСА” дава пример с коментара „Мечтаният граждански контрол на изборите ще се изроди в обидно селски драми”. Г-н Георги Банов с думи прости ни разяснява защо тая работа няма как да стане – защото „за 30 години демокрация не успяхме да произведем толкова граждани, защото предпочетохме да си останем селяни”. Пропуснал е да спомене, че сме вмирисани на лук и вкиснало, но това очевидно се дължи на пропуски в часовете по литература в средното училище.

Анализът приключва с препоръката „спешно да се изработи концепция за селски контрол над изборите. За да пребъде България. А гражданята? И за тях има вариант, но е прекалено нецензурен”.

Колко по-нецензурен? Отговорът – да се надяваме – в следващия брой. А дотогава гражданята да си гледат парното – то непрекъснато ни хвърля от топло в студено и обратно. В събота „ТРУД” ни информира, че ще има „По-скъпо парно и топла вода от юли”, в понеделник – че „Времето застудя, парното поевтиня”.

Ами – избори са се задали, като минат – ще поскъпне, то си е в реда на нещата! Тоя мач вече сме го играли!

Като си говорим за мачове, „СТАНДАРТ” се е постарал да внесе някаква яснота за „Суеверията на футболистите”. Великият Йохан Кройф например, преди началото на мача имал традиция „да си изплюва дъвката в половината на съперника. Веднъж обаче Кройф забравил дъвката си – на финала за европейската купа срещу „Милан” през 1969 г. „Аякс” загубили с 1:4”…

Изводът е – плюйте навреме!

И ето – „УИКЕНД” опитва да внесе яснота защо президентът се спря точно на 4 април за изборен ден – елементарно – „Слави в комбина с Румен Радев”. Изборите били насрочени така, че „да може Трифонов да направи поне 3 концерта”.

Ако в това има някаква логика, още по-желязна е логиката на „СТАНДАРТ” – „Изборите в Деня на излъганите надежди”.

Защо точно на излъганите надежди? Ами – на 4 април „преди 21 години Симеон Сакскобургготски се върна в България, зареждайки с надежда за промяна милиони българи”. И не само това – „преди 40 години на 4 април Тодор Живков получи едноличната власт в БКП като генерален секретар”! Не ви ли стига? Има и още нещо – „С датата 4 април Радев отдава и чест на НАТО. На този ден преди 72 години във Вашингтон е подписан договорът за Атлантическия пакт”. И не на последно място – датата е „своеобразен реверанс към Христо Иванов и градската десница”.

Защо? Ами – „На 4 април 2021 година, когато православните християни почитат Светия кръст, Радев иска да каже на новите си приятели, че имат шанс да възкръснат”…

Да ви духа отнякъде? Май някой е забравил вентилатора включен.

Слава Богу, напрегнатата политическа седмица приключва и можем да разпуснем през уикенда с „УИКЕНД” – „Лили Иванова дупе и гащи със здравния министър”…

Май че не само градският, ами и селският ни вариант е доста нецензурен.

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.