Либералната цензура хич не е либерална

Като правнучка на онези, които преди 2500 години са изковали демокрацията, нека го кажа ясно – всеки има право на мнение. Нарича се свобода на словото и тя е свещена. Ако не ти харесва нечие мнение – изкажи твоето, победи в словесен дуел, докажи, че ти си прав, а не опонентът ти.

Цензурата е инструмент на диктатурата. И рано или късно идва и за теб.

Вижте какво се случи с фигура като Джоан Роулинг, която дълго време беше идол на либералите, а после я разкъсаха заради един туит, че само жените могат да менструират. А малко по-късно я подложиха на линч, защото в една от книгите й убиецът бил облечен с женски дрехи и казвал на жертвите си, че е гей, за да приспи бдителността им.

Тръгнеш ли по хлъзгавата пътека на цензурата, нямаш крайна точка. И шансът ти, от палач да се превърнеш в жертва, е голям

Ако бъде насърчена в едно общество, цензурата може да придобие чудовищни размери. Какво точно постигаш, като заглушиш онези, които имат друго мнение? Превръщаш ги в герои, нищо повече.

Харесва ли ти, или не, ТОВА е демокрацията. СВЕЩЕНА СВОБОДА НА СЛОВОТО.

Цензурата, насърчавана днес от либералната демокрация, е похват от едни мрачни времена, за които всички предпочитаме да не си спомняме. И дори зад добрите намерения, да бъдат заглушени хора, които говорят тъпотии, да стои благородна цел, самата цензура НЕ Е начинът, защото пътят, по който води, е тоталитарен и гнусен.

Начинът е ТИ да се изправиш и да се бориш за истината.

Всеки. Божи. Ден.

– –
От фейсбук-страницата на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.