In Memoriam Любен Русков

Любен Русков. Снимка: личен архив

Любен Русков (15 август 1941 – 16 февруари 2021)

Напусна ни Любен Русков.

Той беше син на Северозапада, беше минал през учителствуването, през редакцията на в. „Вечерни новини“, последните четирийсет години беше в „Народна култура“ – после само „Култура“, където работи до последно, преди да закрият вестника. Неговата зона бяха главно читалищата, той познаваше прекрасно ситуацията там, болеше го западането им.

Във времена, когато всеобщият хаос естествено подхранваше небрежност и в писането, и в издаването на вестниците, той бе образец на пунктуалност, беше живо свидетелство за „старата школа“ на грижа за думата, за заглавието, за текста под снимка. Беше от хората, на които самото им присъствие внася спокойствие и увереност в трудна ситуация.

Вечна памет!

Христо Буцев,

зам.-главен редактор на в. „Култура“

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.