Батальонът се строява

Румен Белчев

Крайно време беше да се строи батальонът!

Да си припомним как беше – равнис, мирно, дай тон за песен!

И някой от натегачите дава – „Извиси се гора от стомана, насочете се, бойни дула…”

Тука работите стават така – на нас здравен министър ни не трябва, нито щаб за борба с коронавируса – „Когато им се накара Борисов, става, но още трябва” – констатира „24 ЧАСА”. И пояснява за по-тъпичките: „Може би първото, което ви хрумва, е защо премиерът не „им се накара” по-рано. Но който е безгрешен, нека пръв хвърли камък. У нас си е типично да се разпъргавяваме, като шефът ни се накара лично и поименно”.

Да начукаме канчетата на докторите, белки се разпъргавят!

И се разпъргавиха, та оттатък! Дори опозиционният „ДУМА” няма какво да рече, освен „Борисов: Спасението е армия от ваксинирани и преболедували с антитела”!

Точният цитат, разбира се, е с две армии – „мощна армия от преболедували с антитела и мощна армия от ваксинирани”.

Ще се извиси гора от стоманени игли и ще се насочат като гневна закана към вируса – трепери, ковиде неден!

Е, не навсякъде караницата върши работа – в Пловдив, да речем, според „МАРИЦА”, „Джипита останаха без ваксини, връщат пациенти”. И по-конкретно: „Лични лекари от Пловдив останаха без ваксини срещу коронавирус в първия ден, когато трябваше да се включат в масовата имунизация. Затова се наложило да върнат и предварително записаните за ваксинация хора. Причината е, че няма налични ваксини в РЗИ. Те са свършили след масовата имунизация през почивните дни.“

Като не са предвидили в четвъртък с кой крак ще стане от кревата премиерът, та да им се накара, и да предвидят ваксини за всички желаещи – така ще е! Като ви повтарят всяка сутрин, че Меркурий е ретрограден, трябва да се сещате, че началството няма да е на кеф и ще го избива на кавга!

У нас кандърмата върви с караница, по света обаче хората подхождат по-меко – според „МОНИТОР” „Израелски бар предлага безплатно питие на всеки ваксиниран”.

Хората са го измислили – всеки ваксиниран получава жетонче, срещу което в бара му сипват шотче по избор! И това ако не е стимул!

Но у нас тая система е неприложима – ще има хора, които ще се редят и ваксинират по два-три пъти, та да къркат на муфта.

Но все пак – и ние можем да дадем нещо на света!

„Курсанти борят COVID-19 с луканка” – твърди „БЪЛГАРИЯ ДНЕС”.

Специално за висшето военно училище във Велико Търново е разработена антивирусна диета – „Панагюрска луканка, пъдпъдъчи яйца, чай, овесена каша и пилешка пържола”!

Звучи вкусно, но все пак според мен шотчето си е за предпочитане.

Поне за цивилните.

Макар че какви ти тук цивилни – я какви стройни редици се извиха след височайшата заповед пред болниците!

Батальон, строй се!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.