ГЕРБ и опозицията предизборно… и дебатите при Хекимян през погледа на зрителя

Момент от сутрешните предизборни дебати по бТВ. Снимка: от екрана

Проблясъци от Фейсбук по повод предизборните дебати в студиото на Антон Хекимян в Би Ти Ви, в които участват само партии без ГЕРБ.

Отечественият фронт срещу властта се размина

 

Vladimir Tanev

Всъщност, фенове на управляващите измислиха този термин в разгара на протестите лани. Как улицата щяла да роди ново отечественофронтовско правителство, нов Кимон Георгиев и други подобни. А, всъщност, това трябваше да се случи, но за съжаление пропадна.

Подсказвам за кой ли път успешната формула за сваляне на ГЕРБ, но има ли кой да ме чуе? Хората на улицата подсказаха успешния модел, не моята нещастна глава. Просто лидерите на опозицията не успяха да надскочат собственото си его. Представете си какво щеше да се случи, ако Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Христо Иванов, ген. Атанасов, Мая Манолова, Отровното трио, Румен Петков, Татяна Дончева, „Възраждане“, МИР и прочее бяха седнали на една маса и бяха се подписали само под едно изречение – „Никога повече ГЕРБ“.

Какви избори? Борисов кара джипката и не влиза в дебати в медиите

 

Emil Sokolov

Няколко неща трябва да са ясни на тези избори.

Първо, Борисов е твърдо решен да игнорира всякаква критика и да кара джипката. На това му се вика глуха защита в бокса. Те го нападат и плюят, а той обикаля страната, показва направеното и радва хората. Разбира се, радостта на хората е предварително подготвена и режисирана. Всичко е един добре организиран спектакъл. Например, Борисов сваля сакото от гърба си и го дава на случаен работник, който после се оказва общински съветник от ГЕРБ. Направо да настръхнеш от умиление.

Второ, този спектакъл се извършва с любезното съдействие на всички големи медии – NOVA, bTV, БНТ и т. н. Над ГЕРБ е опънат огромен медиен чадър.

Съвсем проста е схемата – на предизборните дебати парламентарно представените партии и извънпарламентарните политически сили се явяват поотделно. С други думи, докато Борисов кара джипката, държи здраво кормилото, задава посоката на държавата и т. н., някакви лузъри, които дори не са в парламента, там нещо се оплакват. Докато едните работа, работа, работа, другите мрън, мрън, мрън, нали.

Това е впечатлението, което се създава в хората, когато гледат ‘дебатите’. Тези дебати са едно контролирано изпускане на напрежението – вдигат пушилка и нищо повече. На това му се вика хляб и зрелища, а керванът, в случая джипката, си върви.

Гостите му пречат на Хекимян да си каже, каквото си е намислил

Виктория Тинтерова

Хемикянат е като едно малко богче – хвърля светкавици адски сериозно. Ха с лявата ръка, ха с дясната… Праааас по Мангъров… Прааас Татяна Дончева. Цвъ е висок и Хемикян много внимава. Ръководи дебата вещо. Даже си е кръстил отделните модули с имена. Сега е
Кръстосан огин
Тва цяла нощ го е мислил – Кръстосан огън!
Би ги всички Хемикянът, удари ги в земята!
Николаев, къде отиваш ти може би….
Ама как се надприказват тез кандидат-депутати и само пречат на журналиста да си каже квото си е намислил, а? Подли типове такива.

Стари седесари ще гласуваме за БСП

Sonya DS

Много „яко“ шоу, ама за наивници. Не съм възхитена от сутрешния зверилник в bTV. Щеше да бъде истинско, ако на дебата присъстваше представител на управляващата хунта! Аз ще гласувам за БСП и моето обкръжение също. Повечето ми приятели са стари седесари и на 04.04 ще гласуват за БСП, представяте ли си омерзението на тези хора? И да, много тъпо шоу! Много ниско ниво! Жалко.

От фейсбук-страниците на авторите със съкращения

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.