Стефан Берн: С вилата им с 14 бани ми е трудно да се разплача за Меган и Хари. Интервюто ще се обърне срещу тях

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл дават интервю пред Опра Уинфри. Снимка: от екрана

Експертът по кралските династии в Европа и британския кралски двор Стефан Берн пред “Мадам Фигаро”:

За интервюто

“Трудно ми е да приема идеята да правиш признания по телевизията, докато атакуваш английските вестници под предлог, че говорят за личния ти живот. Струва ми се също неприлично да се изливаш така, когато има милиони смъртни случаи по света, когато Великобритания е най-силно засегнатата от пандемията страна в Европа и принц Филип е в болница между живота и смъртта. Оплакванията на тази двойка изглеждат напълно неуместни, без никаква връзка със света, в който живеем. С вилата им с 12 стаи и 14 бани ми е трудно да се разплача за тях и за разправиите между Меган и Кейт за роклите на шаферките”.

“Не мога да повярвам на всичко, което тя казва, особено когато подсказва, че кралското семейство е расистко. Опра Уинфри впрочем се върна на думите ѝ и каза, че не става въпрос за кралицата, нито за принц Филип или принц Чарлз, а по-скоро за “придворен”, за член на персонала на двореца, което все пак доста нюансира обвиненията… Що се отнася до склонността ѝ към самоубийство, тя разкрива, че дворецът не ѝ е помогнал, но ако аз страдах от психологически проблеми, щях да се обадя на психиатър или специалист, а не на моя работодател! Разбира се, мога да разбера какво е почувствала, защото да бъдеш принцеса е длъжност, която изисква много жертви. Но мисля, че всъщност никой не ѝ е обяснил в какво се състои нейната роля и задължения. От една страна, Грейс Кели за една нощ влезе в ролята на принцесата на Монако. Но Меган Маркъл правеше каквото си иска, а сега идва да хленчи, което е малко неудобно. Оплаква се, че е била оставена сама в ъгъла и не е получила главната роля, докато тя е отказала всичко, което са ѝ предлагали”.

Принц Хари в САЩ

“Иска ни се да му кажем: “Вие заминахте, все пак имате хубаво богатство, не се учудвайте, че ви лишават от титли, след като правите бизнес”. В противен случай трябваше да остане в кралския кръг и да живее за сметка на данъкоплатците. Не можете да имате всичко – и парите, и усмивката на кралицата. Надявам се, че Хари ще я обича достатъчно, за да приеме всичко това, защото все пак е доста брутално. Мисля, че той е ужасно сърцераздирателен в края на краищата, защото ще свърши като крал в Ню Йорк. Каква е работата му днес? Меган е актриса, тя ще прави документални филми, но той? Той е служил в армията, но няма CV в Америка, а това да даваш интервюта не е професия. Той вече е дал три интервюта от пристигането си в САЩ, което е много за човек, избягъл от Англия заради медиите”.

Последствията

“Въпреки всичко, има три жалби за тормоз срещу Меган Маркъл и хората напускаха един след друг, когато двойката беше в Кенсингтън и Фрогмор Хаус, това не е нормално! При херцога и херцогинята на Кеймбридж (братът на Хари – принц Уйлям и съпругата му Кейт) никой никога не е напускал. Реакциите в Англия са ужасяващи, защото те предадоха кралицата и това няма да отмине. Опасявам се, че това интервю изповед ще се обърне срещу тях”.

От „Мадам Фигаро“, превод от френски: Галя Дачкова, „Гласове

 

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.