Лекарят и писател Людмил Станев: Престъпно е да се отварят ресторанти, фитнеси и други

Людмил Станев

„Намирам за престъпно решението да се отварят разни ресторанти, фитнеси и други неща, защото ние изнемогваме, а пък няма и легла вече в болниците. И как мислите, че се работи в такава обстановка? На последното дежурство имах млад пациент с 32 сатурация, което е остра дихателна недостатъчност“, това каза в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив писателят Людмил Станев, който работи в Спешна помощ във Варна.

Той е категоричен, че до 1 юли всичко трябва да остане затворено, а изключение да правят само аптеки, магазини за хранителни стоки и болници.

Людмил Станев отправи и съвет към премиера Бойко Борисов.

„Вместо да обикаля с джипа, нека да се качи на една линейка с мен. Предната смяна работих 15 часа, защото 2 часа чаках заедно с болния, за да го приемат някъде, някъде!“, коментира още Людмил Станев и допълни, че много от лекарите вече са на предела на силите си и обмислят възможността да напуснат системата.

„Хората нямат представа колко е страшно положението, защото не са били лице в лице с болестта“, каза още Станев и ги призова да се ваксинират и да избягват обектите, където се събират много хора.

От БНР

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.