Защо гласувах за „Има такъв народ“

Момент от представянето на кандидатите на „Има такъв народ“. Снимка: сайт на партията

Да, аз гласувах за ”Има Такъв Народ”.

Не само, ами и помагах всякак като доброволец за изборите. И това не стига, ами положих къртовски труд пак като такъв, за референдума преди 5 години на който гласуваха 3,5 млн. души.

Дори не съм член на тази партия.

Завършил съм художествено училище, в което се слушаше от Корн до Жан Мишел Жар. Имам вродена, органична непоносимост към чалгата.

Е как тогава става това? Защо? Може би, в същината си душата ми е чалгаджийска, посредствена? Окей, значи за мен е настанал момент, в който животът и хората, ще се произнесат дали това е така или не. Нямам драма с това.

Ама ако се окаже, че е зарад нещо друго? Нещо като морал? Достойнство?
Нещо като “нови, млади и талантливи хора, които до сега НЕ СА участвали в управлението”?
‘Щото с Пламен Данаилов, за когото съм пуснал гласа си, съм бил заедно на площада. Той преживя насилие, аз не. И без да знае, съм го подложил на най-трудния каст: Да разбера дали е морален, добър човек или не. Много рядко в живота се случва, когато тръгнеш да кастваш някого така, той да прецака теста още в зародиш. Да го парира. Да е такъв човек, че да няма нужда от тоя кастинг.

Понеже споменах хора – и аз много искам Сашо Морфов да е министър-председател, министър на културата Георги Господинов а Камджалов да му е заместник. Как да стане това, когато цензурират представленията на Морфов, и вместо цветът на нацията вече да беше направил революцията само за това, той цяло лято мълча?

Ама Слави не участва ли в кампанията?
Абе, маниаци, как си представяте вашият човек да седне в студио до Марешки? Нали веднага ставаш Марешки и ти. Или, който и да е там от тия. Прост чалгар да ви преподава урок по хигиена.

Относно ”Да България” – пичове, вие сте изключително отблъскващи, себични и лицемерни. Вие сте моето голямо разочарование. Без лоши чувства. Лошото е, че вие не предизвиквате никакви чувства. Само стоях и наблюдавах от месеци – една лоша дума не се каза срещу вас, но вие се оляхте. Плюете по простака, ама гостувате в телевизията щото знаете, че е трибуна, нали?

Ваши симпатизанти са някои от свободните журналисти, ама и те да поочернят триото и новия месия.

И след като ще се делим на умни и красиви – прости и грозни, явно закономерно ДПС ви изпревари. Мерси, ама ще си остана при чалгаря.

От много хора прочетох ”има толкова прост народ” заради това, че са гласували за него. Така е, прави сте. Вие давате отговор на хамлетовския въпрос: защо преходът (който не е преход, а период) продължава 31 години. Мерзко е да наричате българите в чужбина така, защото те са най-големият инвеститор във вашата икономика. На обяд са прекрасни като стоят по опашки, ама вечерта са прост народ, понеже наказателния вот не е отишъл при вас.

Ако екипът, избран от Трифонов, ви излъже, имате чудесната възможност да излезете и вие на площада и да го свалите така, както аз свалих Борисов. Това укрепва гражданското общество, не чакайте с години. Поне няма да бъдете бити. Всеки сам отвоюва свободата си.
И днес, аз празнувам своята.

– –
От фейсбук-страницата на автора

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.