Новите играчи са стари, а заиграването със суверена води до неприятни неща

Венци Мицов. Снимка: лична страница във Фейсбук

Истеричната комсомолска пропаганда приключи… Дойде мигът за различни констатации.
Спрямо симпатизантите на основните ОФ организации, намърдали се в парламента констатациите са следните:

ГЕРБ – ребята, давайте жить дружно!!!

Да бе, яко е, да се гушнем. Вие ни гушкахте от 2009. Даже не само ни гушкахте, а и редовно консумирахте любовта си към нас. Ама често без да ни питате. Явно няма да се гушкаме вече…

„Има такъв народ“ – суверенът повели!

Знаете ли, имам много приятели в ИТН, но на всичките до един съм им казвал, че понякога заиграването със суверена може да доведе до различни нелицеприятни неща. Например суверена доведе на власт Хитлер. Суверена направи ВОСР. Искате ли да сложим бас, че ако реша да направя референдум, в който да питам суверена “Вие подкрепяте ли идеята минималната работна заплата у нас да е 15 000 лева” ще взема гласовете на 94 процента от целия суверен? Прочее – ИТН едва ли щяха да са тоя феномен, ако изборите се провеждаха по техния сценарий – мажоритарен вот в два тура с абсолютно мнозинство.

БСП – те са моралните победители!

Нищо, че се закопаха електорално и са близо до гласовете на клетата градска розова “десница” ДБ. Те, видите ли, били истинските носители на протеста, ама народа бил подведен, че са статукво. А Корнелия е наистина трогателна – ръководството дало оставка, тя – не. За да защити партията от вътрешни битки…

На БСП бих им казал само това – докато продължават да излъчват соц носталгия и да налагат за лица кадри от кабинета Виденов, не само няма да са носители на промяната, а ще започнат да изчезват електорално, по същата схема, по която електорално се срина старата градска десница преди време.

Демократична България – POBEDHME MAFIQTA!!!

Не мога да ви опиша колко съм щастлив, че влязоха в парламента. Тая истерия във Фейса от няколко години не се търпеше. По-истерични от ДБ в социалките са само в групи като “Измамата к0вид”. Сега са супер – взеха повече, отколкото им даваха и започнаха да общуват помежду си на ниво PR-и, а симпатизантите им някак започнаха да не пишат много статуси за гласовете от чужбина… Не знам защо. Чакам с нетърпение да вкарат съдебната реформа, да повият в парламента и да победят MAFIQTA.

ДПС – ???чок гюзел!!!

Изумителни са ДПС. Между 9 и 10 процента винаги, каквото и да направят. Впрочем знаете ли каква е програмата за култура на ДПС? Не знаете? Споко, и те не знаят. Няма програма за култура. Но на кого му пука – в Кърджали, Разград и Малко Търново културата не е от първостепенно значение. А може пък програмата им да е била на майчин език, кой знае? Чок гюзел…

А, Пеевски го няма. Ни могъ ду пувярвъм, нйееее!!!

Изправи се! Мутри вън! – тук нещата са сложни!

Излъчването е – ревизия на всичко, затвор, разстрел, чудеса (е, нема разстрел де, споко). Кефи ме как Мая вика – “Никога с ДПС”, а преди време беше в коалиция с ДПС, докато беше в БСП, но в политиката вечни приятели и врагове, знаете, няма.

Там като цяло излъчването е – ние с ДБ и ИТН заедно ще направим чудеса. Да де, ама от ДБ идват разнопосочни сигнали в това отношение -справка – вчерашния статус на Методи Лалов, няма да го споделям, прощавайте, болнаво време е, някои хора може да имат слаб стомах…

Сега да обобщим малко.

Тези избори показаха няколко неща.

1. Времето на ГЕРБ май приключи.

2. И това на БСП също.

3. Политическата ни система е пред трансформация. Която или ще е за добро, или за много, ама много лошо.

4. Наблюдавайте медиите бухалки. В деня, в който започнат да хапят ръката, която ги е хранила, бъдете сигурни, че е стартирала новата реалност.

5. Ако всяка от партиите спази своите заявени принципи, 45-о Народно събрание ще съществува кратко. А в 46-о НС резултатите са непрогнозируеми. Там може да стане всичко.

6. Не отписвайте и Б отбора. Под черта са доста партии с високи проценти. 46-о НС може да стане 8-9 партийно. Освен ако в краткия живот на 45-о НС не се приемат резултатите от референдума на Слави. Тогава 46-о НС ще е с 2 до 3 партии.

7. Гласовете от чужбина са като гласовете у нас… само че от чужбина.

На финала само ще кажа, че, кой знае защо, ми се повръща. И ми се повръща, защото, за разлика от повечето от вас аз виждам, че “новите играчи”, на които толкова се кефите са стари до един…

Но за това някой друг път.

Протестът успя! Хаджигенов и Иво Мирчев влизат!

Амин!

– –
От фейсбук-страницата на автора

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.