Бойко щял да се върне на бял кон… Как точно?

Някои плашат, че с нови избори наесен Борисов щял да се върне на бял кон.

Може, но засега само в цирка. С униформа на генерал и накичен с ордените и значките си като главен секретар, дето му ги давали от цял свят, че преборил мафията.

Какво е възможно?

Гласовете анти-ГЕРБ (на ИТН, БСП, ДБ, ИМВ) са около 1,5 млн., без да се броят тези на ДПС (и още към 200 хил. на партии извън парламента – Божков, „Възраждане“…). На ГЕРБ са 830 хил.

Какъвто и страх да има от Борисов, каквото и да се случи – и нови избори наесен, той потъва и няма да има с кого да направи правителство. Наесен и да се обединят патрЕотите и да влязат, ще имат 15-16 депутати, пак не стигат.

В най-лошия случай може да има коалиция с ГЕРБ, но без Борисов да е премиер. Това ще му е последният коз да удължи агонията си. В следващата една година Борисов няма да може да вдигне резултат.

Той оставя прикрита криза в икономиката и бюджета. Заложил е мина, и ако няма разкрития за тези неща, не сменят главния прокурор и да започнат разследвания, това му постила пътя в следващите години да си увеличи отново поддръжката, но не и да направи самостоятелно правителство.

Теоретично е възможно Борисов да се върне след време, но само ако БСП му пристане. ВМРО и Симеонов и да се обединят, и да влязат, няма да стигат за ново правителство с башбакан Борисов.

А в БСП Боеко си има подводници, на които телевизиите щедро даваха думата преди изборите. И сега пак ги изкараха на екран. Както казваше по-рано Кирил Добрев – сега не е време за конфронтация, а за диалог… Само това му е шансът на Борисов.

Насипното дясно помогна на Борисов да направи кабинет през 2014 г., сега му помага като не иска да подкрепи правителство на ИТН. Друг един генерал – Атанасов – надскочи по-големите от него партии, като каза, че „Демократична България“ били готови да вземат мандат за правителство и да го направят. Демек – ние няма да подкрепяме тях, ама те нас ще ни подкрепят. И на този ще му подхожда генералска униформа и бял кон.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.