Квалифицирано мнозинство

Румен Белчев

В тия дни много се говори за мнозинство, при това – квалифицирано. Квалифицирано – в какво?

В патриотизъм, да речем. Все още с надежда за участие в мнозинството, в първите дни на април една от партиите, определила се като спасител на България, предложи нов, микровъзродителен процес – смяна на турските имена на градове и местности с български. „ТРУД“ ни запознава с авангардното предложение под заглавието „Карлово с ново име, предизборно“. Предложението на карловския общински съветник се натъква на неочаквана пречка – „че трябва да започнат със самото Карлово. Селището е основано от Карлъ бей, който бил учител на султанските деца…“

Не че е кой знае какъв проблем – вестникът припомня, че известно време градът се е казвал Левскиград!

Професионалният патриотизъм обаче така и не влезе в Парламента, така че преименуването остава за по-патриотични времена.

В това време деполитизираният „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ направо ни хвърля в трансцедентален размисъл с твърдението, че „Алтруизмът и справедливостта нямаше да бъдат възможни без капитализма и алчността“. За доказателство е повикан духът на дядо Маркс, на съвременника му Дарвин и е разигран хипотетичен сценарий какво би станало, ако днешната пандемия се бе развихрила по време на Студената война. По-възрастните бързо ще съобразят, че за белята ще бъде обвинен световният империализъм, а соцстраните ще се държат като едно малко по-големшко Зимбабве, докато злото не им дойде до главите, гнилият Запад ще изобрети ваксината и те ще трябва да си я купуват срещу петрол и суровини, защото сами не могат да си я направят. Изводът е зашеметяващ – „Човешкият живот не е безплатен. С тази истина трябва да се примирят всички антикапиталистически викарии“.

Че не е безплатен знаят всички, попаднали между зъбите на здравната ни система, няма защо да ни се натяква!

Но стига деполитизирани политически четива – дайте нещо за живота! „Студен душ и миене на зъбите на един крак борят стреса“ – твърди на цяла страница „24 ЧАСА“. Има и картинка – неизвестен доброволец изпитва твърдението, като комбинира и двете – полива се със студен душ, докато стои на един крак.

Спортната страница не остава назад – „Порнозвезда и гол мъж за „Манчестър Юнайтед“. Въпросният индивид пролежал 14 часа под една от рекламите, за да се яви в пълния си блясък на терена.  А унгарската порнозвезда, излизала като ескорт с играчи на „Юнайтед“ (на това сега така ли му се казва?), твърди, че били големи пинтии – „Единият бил толкова стиснат, че дори си удържал 200 евро от цената, защото я почерпил с пица“…

Колко ли ще да е била голяма пицата?

Но – да се върнем към квалифицираните мнозинства. Според „ТЕЛЕГРАФ“ „Освен с Гигс снаха му спала с още 10 играчи“. Гигс плюс десет – значи единайсет! Цял футболен отбор! Сто процента! У нас навремето едва стигахме 99,93!  Ако това не е квалифицирано мнозинство, здраве му кажи!

Но стига сме се отвличали с мнозинствата из Европата – и ние имаме с какво да се похвалим! Благодарение на все по-пълното задоволяване на потребностите на трудещите се и пенсионерите, на все по-високия жизнен стандарт у нас според статистика, цитирана от „24 ЧАСА“, „В 80% от домовете на село тоалетната е вече в къщата“!

И ще ми говорят след този явен напредък по пътя към Европа, че си нямаме постижения! Пепел ви на езика, черногледци! Квалифицираното мнозинство от българското население вече няма нужда да излиза понавънка, ще си стои вътре!

В тая закъсняваща пролет това е една повече от положителна новина! Такива новини очаква квалифицираното мнозинство от българските читатели!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.