„Има такъв народ“ върна мандата очаквано. Защо има недоволни?

По повод връщането на мандата от „Има такъв народ“ стана ясно, че:

– Слави Трифонов няма намерение да става премиер. Всички, които се вълнуваха – Ама каааак, Слави ли ще ни бъде премиер!?, могат да се успокоят.

– Жена икономист и световен шампион по шах, каквато предлага за премиер „Има такъв народ“, е по-добър избор от пожарникар бодигард от мутренски групировки (по-този въпрос някои смятат, че мутрата е по-добър вариант, но не са мнозинство).

– Възмущението, което се лееше от симпатизанти на „Демократична България“ срещу партията на Слави прерасна в съжаление, че тя няма да прави правителство. Що така? Защо не се възмутиха, че „Демократична България“ обяви подкрепа за правителство с мандата на „Има такъв народ“, ами тихо потриват ръце друг да вади въглените от огъня?

– Кой е против нови избори и се е хванал като удавник за сламка за правителство на „Има такъв народ“ с 51 депутати в парламента?

– Нови избори дават шанс на всеки – и Борисов се надява да качи резултата, и „Демократична България“, и „Има такъв народ“, и БСП, и патрЕотите, и „Възраждане“. И Божков дори. Избори начесто са нещо характерно в много страни в последните години (в Испания 4 пъти за 4 години, в Израел 4 пъти за 2 години, във Великобритания и т. н.).

– След Борисов ще има няколко преходни правителства и избори почти всяка година поне още три пъти. Такива са последствията от мафиотското управление.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.