Вечерта на „Оскарите” – вълнуваща с двойното участие на българи

Мария Бакалова в нощта на „Оскарите“. Снимка: БТА

Вечерта на раздаването на наградите “Оскар” беше вълнуваща с двойното участие на българи в нея. Мнозина ще се учудят: “Как така двойно? Нали само Мария Бакалова бе номинирана?!”
Всъщност и да, и не: имаше още двама българи, които са сред асоциираните продуценти на номиниран филм. Това са Дана Проданова и Илиян Иванов. Та, да – номинираният българин е само един – г-ца Бакалова, но имаше и номиниран филм с българско участие.
Радостта ми е голяма. Радостта ми е двойна.
Не, радостта НИ е голяма И двойна!
Дана и Илиян са прекрасни хора, нюйоркчани. Тя е от Варна, а той – от Бургас (я, като Мария Бакалова!); нарочно подчертавам този факт. Хванали са се с един интересен проект и филмът* се е получил! Има редица награди от различни фестивали. Няма как да пиша обективно за тях, защото ги познавам от години, но стига само да кажа, че са читави хора не само според мен. Благодаря ви, Дана и Илиян, че сте помогнали за създаването на един вълнуващ разказ!
Мария Бакалова е професионална актриса; тя самата бе номинирана и тя самата е спечелила десетки награди по кинофестивали из целия свят, вкл. и ”Аскеер” в България!
Мария Бакалова е чудесен посланик на България и българското кино- и театрално изкуство.
Мария Бакалова е доказателство, че за талантливите възпитаници на НАТФИЗ няма граници – не и в XXI век.
Мария Бакалова успя да се докаже в десетките интервюта, които даде за български и световни медии като искрен, откровен, почтен и чувствителен актьор.
Оттук насетне, както казва един друг успешен българин – Теодор Ушев** – “За Мария е ясно – чака я добро бъдеще. Дано да избира правилните сценарии.”
Надявам се, че някой ден ще дойде да снима и в Ню Йорк и че ще имам възможността да я срещна на живо. Надявам се, че някой ден ще се снима и в български филм, който ще бъде номиниран за “Оскар”, а защо не – и да спечели!
Успех, Мария! И – къртовски труд, от който да не се плашите, а напротив – да се чувствате в свои води, когато работите над следващия филм!

От страницата на автора. Заглавието е на редакцията

* Можете да прочетете повече тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Feeling_Through и да го гледате свободно в Ютюб тук: https://www.youtube.com/watch?v=h1CqzntEZZ8 (3,560,353 гледания до момента)
** Също с десетки награди за своите филми от фестивали по целия свят и с номинация за ”Оскар”; повече за него – тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Theodore_Ushev

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.