Имаме ли все още държава? …Криещи се министри и премиер, прокуратура със затворени очи…

 

Един въпрос не ми дава мира от вчера.

Имаме ли все още държава?

Държава ли е, ако министрите ѝ, начело с премиера, отказват да отговарят пред парламента?

Държава ли е, ако излизат твърдения, че същият този премиер е лобирал за продажбите на конкретна фирма, а прокуратурата спи?

Държава ли е, ако главният ѝ прокурор си има парламентарно мнозинство?

Държава ли е, ако народните представители на първата политическа сила защитават всичко друго, но не и интересите на народа си?

Държава ли е, ако премиерът ѝ лъже при всяка своя публична поява?

Държава ли е, ако прокуратурата ѝ упорито си затваря очите за пачките и кюлчетата, за самоличността на “Мата Хари”, за записите с премиерските договорки?

Държава ли е, ако институциите ѝ са превърнати в канцеларии на мафията?

Аз не си представям така една държава. Това, което ни пробутват – това е подигравка с държавността. Държава се прави от държавници. Тези криещи се министри, този клоун в оставка, тези депутати, метнали се на амбразурата да защитават статуквото – срам ме е да ги гледам!

Тези хора не са държавници и никога не са били. Те са позор за българската държавност. На 11 юли трябва да избираме не просто умно, трябва да избираме с достойнство. България достатъчно ги търпя.

– –

От фейсбук-страницата на автора

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.