Управлението на Борисов – нагъл мафиотски рекет с всички лостове на държавата

Бойко Борисов в изявление пред джипката в двора му в Банкя: „При този изборен резултат винаги може да имаме 20-30-50 членове, млади, красиви и буйни, симпатизанти на ГЕРБ, които да Ви преследват като чакали където и да сте. Кой ще надделее? Може би вие, може би ние. На война като на война. Аз ви предлагам мир.“ Предлага нов кабинет тип „я елате пиленца при батко“. Снимка: от екрана

Нямало корупция, само усещане…
А за рекет има ли усещане? Кой беше подложен на рекет през управлението на Борисов? Или по-скоро – кой не беше?

Всички от едрите бизнесмени в един или друг момент ги удариха.

Например Гриша Ганчев – друснаха му 500 хил. лева гаранция, с обвинения за ДДС за захарните заводи. А той е производител, не е търговец и вносител, ако разбира някой за какво става дума. Оправдаха го. Синът му беше арестуван, оправдаха го. Само че ги влачиха по съдилища няколко години. И като резултат Ганчев продаде няколко свои ВЕЦ-а на когото трябва за колкото трябва. „Нашите прокурори“…

Огнян Донев и Любомир Павлов имаха неблагоразумието да купят вестниците „Труд“ и „24 часа“ и да се правят на независими. Даже подчинениети им журналисти се уплашиха и ги топяха на Борисов всеки ден. На двамата им треснаха по две обвинения с по две парични гаранции по 500 хил. и 150 хил. за Донев, 150 хил. и 50 хил. за Павлов. И нищо, освен че си продадоха вестниците „Труд“ и „24 часа“ и сега подставени лица им дърпат юздите в правилна посока…

Цветан Василев раказа как са го заплашили да прехвърли активи, той не се съгласил. Започна медийна кампания, показни прокуроски акции, обиски на качулати полицаи, които уплашиха вложителите да си теглят парите. За седмица изтеглиха от банката 1 млрд. лв. и тя рухна. И прибраха на безценица същите активи, които поискаха от Василев. Любопитен детайл – той отива на среща с Борисов в гаража му в Банкя да му се моли да го спаси. И му обяснява как е дал на котарака Сталийски и на Пеевски общо 280 млн., които били за него. Разказано пред свидетел. Ама Борисов казва, че нищо не бил получил от него.

Васил Божков разказа, че плащал такса „помагане“ над 60 млн. за две години. Срещу това променили закона, за да облагат по-благоприятно лотариите. Накарали го да финансира и Нова тв. После поискали всичко. Той отказал и се разприказва. Нищо не последва. Впрочем, не нищо – набързо му събраха 18 обвинения, той се скри в Дубай. Иначе щеше да е в затвора като други.

Братя Бобокови – хора с бизнес в чужбина, съдружници с американска и др. компании. Удариха ги с показни акции, съпроводени с тв репортажи, в които лъжат, че внасят боклук за горене. По 1 милион гаранция. Ще ги влачат из съда като предишните няколко години.

Неколцина други ги вкараха в затворите и ги държаха по 1-2 години без обвинения. Те мълчат. Какво ли имат да разкажат някой ден?

Сега бизнесменът зърнар Светослав Илчовски се разприказва за поголовен рекет и кражби. Как заплашват с „нашите прокурори“. Веднага му обещаха дела, лъжел, бил луд, наркоман… дори в залата на парламента депутати от ГЕРБ зад гърба му го заплашват.

Един, втори, трети, пети… Колко случая и признания трябва да станат? И това са само примери с едрия бизнес. Ами на по-ниско равнище, ами по места, общини, малки градове? Гербаджийската власт души и изнудва всичко, каквото мърда.

Т. нар. Дани Митов, ваклото евроатлантическо агне на Борисов, личният му избор за премиер, обясни по Би Ти Ви, че това били общи приказки за корупция на ГЕРБ…

Кога ще се събудят българите в какво им превръщат държавата?

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.