Ама какво щяло да стане… Борисов потъва и телевизиите заедно с него

Колкото повече телевизиите показват хората на ГЕРБ и драматизират уволненията на техните калинки, толкова по-надолу потъва Борисов на предстоящите избори. И толкова по-противни стават самите телевизии. Те не могат да го проумеят и няма да спрат.

Като тръгне срутището, няма спиране. Атмосферата се промени. Борисов продължава да губи. Той се дискредитира сам с изказванията си.

Няма да му помогнат драматизации на случаи като назначението за шеф на НАП на някакъв културист като Арнолд Шраценегер. Нито Борисов ще спечели от това какво бил казал Тошко Йорданов в „Панорама“ и т. н. Борисов върви надолу и няма кой да го спре, телевизиите постигат обратен ефект, като се опитват да го крепят.

Все по-голямо мнозинство вече е убедено, че ГЕРБ е мафия, паразитира върху държавата и я задушава.

На изборите 2017 г. голяма част от избирателите видяха инструмент за отстраняването на Борисов в БСП, която беше най-близо по резултати до ГЕРБ (955 хил. на 1,14 млн. гласа). Тоест – повечето гласове против ГЕРБ отидоха в БСП. Но не стигнаха. Ако се отчетат манипулациите на медиите, хватката на партията държава, изборни измами, резултатите сигурно щяха да са други. Така или иначе, повече хора предпочетоха Борисов пред БСП. И той с 95 депутати си направи коалиция с националистическите партии, и стана премиер за трети път.

На сегашните избори повечето избиратели видяха в „Има такъв народ“ инструмента за отстраняване на Борисов. И го постигнаха. Със своите 75 депутати, Борисов не намери партии патерици, за да управлява отново.

На следващите избори без съмнение резултатите на ГЕРБ ще бъдат по-ниски, на „Има такъв народ“ – по-високи. И колкото повече хората на Слави Трифонов странят от обслужващите телевизии, толкова по-голям успех ще имат на изборите.

И БСП ще потъне повече, не на последно място и поради продължаващото вътрешно боричкане и роене вляво. Нищо чудно „Има такъв народ“ да стане първа политическа сила. Тази партия ще изиграе историческа роля да отстрани Борисов и после естествено ще залезе и изчезне от политиката, тя е временно гражданско формирование, което няма бъдеще като традиционна партия.

Новото правителство след изборите през юни вероятно ще бъде сформирано бавно, чак към септември. Това ще даде повече време на служебния кабинет, който изглежда по-добър от партийно съставен.

Но животът на следващото правителство няма да е дълъг. Най-вероятно ще изкара година и ще има нови избори. Ще се сменят поне няколко правителства и ще има още няколко пъти избори в следващите 5 години, докато страната се изчисти от досегашното управление.

Подобно е и в други страни в Европа (Испания, Италия и др.), макар и не след мафиотско управление.

Стабилност – стабилна мафиотска власт е по-страшно от честа смяна на правителства и избори през година. Достатъчно е човек да погледне графиката за чуждестранните инвестиции за последните 15 години, за да види, че при рекетьорското управление на Борисов те са се движили по дъното.

А наследството, което оставя Борисов, са прикрити финансови дефицити и смачкана, корумпирана икономика. Това също залага провали на следващите правителства и предполага избори начесто.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.