Прокуратурата поведе война с МВР и Рашков

Бойко Рашков. Снимка: БГНЕС

Ден преди медиите да съобщят за повдигнати обвинения на шефа на дирекция „Културно-исторически ценности“ в Дирекция на националната полиция Ангел Папалезов, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обясни в интервю за сайта bird.bg каква акция е започнала прокуратурата срещу МВР. Папалезов беше включен в група за проверка на работата на ГДБОП, и в резултат на акцията на полицията е отстранен.

Прокуратурата е влязла в МВР, провежда обиски и според думите на министър Бойко Рашков целта е да се попречи на разкриването на истината за незаконните подслушвания на политици.

Ето какво казва Бойко Рашков по телефона за bird.bg (Бюро за разследващи репортажи и данни):

– Прокуратурата съвсем открито се намесва в работата на МВР.
– Провеждат се лични обиски и обиски на кабинети на служители, проверяващи подслушването.
– Прокуратурата изисква информация от МВР за новия шеф на ДАНС.
– Прокуратурата е призовала на разпит новия шеф на ГДБОП.
– Целта е да се стресират новите кадри на служебното правителство и да се осуети проверката на незаконните СРС.
– Някой прави опит да заличи следите от СРС, шредерите прегряват.

– Има ли война между МВР и Прокуратурата?

– Не мога да кажа война. Не ми е известно подобни действия да се предприемат в страната. Такива действия се предприемат тук, в София, по отношение на току що назначени служители на ръководни постове. Вероятно имат цел да ги стресират. Да ги подложат на контрол, да им ограничат правата с политически цели.
Прокуратурата вече открито се намеси в политическата борба в нашата страна. Съвсем открито застана на страната на онези, на които българският народ не гласува доверие на последните избори. Тъй като Борисов на практика не може да влияе, прокуратурата заема неговото място в политическата борба у нас. Тя ще върши това, което не могат да вършат ефективно Борисов и ГЕРБ.


Чуй цялото интервю в звуковия файл в bird.bg

Бойко Рашков. Снимка: БГНЕС

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.