Пак Петя Славова набъркана – събарят варненския „Дом Младост“, с минералната вода и басейни

Дом Младост във Варна и външните му басейни с минерална вода. Снимка: от сайта на Феста холдинг

Бел. ред. – Варненци излязоха на протест за „Дом Младост“ в града. Това е комплекс, строен още при соца, със сграда и три басейна с минерална вода – вътрешен и два външни. И много услуги за гражданите – стоматологични, козметични, медицинска лаборатория и т. н. Обитателите на сградата са предупредени да се изнасят, защото там ще се строи жилищна кооперация с търговски площи (въпреки трите мола в близост).

Отпреди петнайсет години „Дом Младост“ е станал собственост на фирми на Петя Славова. Нейният „Феста холдинг“ и други нейни фирми през тези години си прехвърлят собствеността, терена, сградите, права на ползване. Както съобщава actualno.com, от юни месец миналата година „Дом Младост“ става ЕООД след прехвърляне на акции от дружества на Петя Славова на „А Пропърти“ АД – София. Софийското дружество пък е собственост на „Сътънфийлд Корпорейтид“, офшорка, регистрирана в държавата Белиз. 100% от неговия капитал са притежание на Камелия Николова Кулева, цитира данни от регистрите actualno.com и припомня, че Кулева беше изборът на „Инвестбанк“ за неин представител в „Метахим Импекс“, след като това дружество е купило фалиралия торов завод „Химко“ – Враца, с пари на банката на Славова (виж още тук).

Ето из коментари на варненци във Фейсбук:

Сградата, басейните, изобщо цялата база през тези години беше експлоатирана без да се влагат средства за поддържане.

Работещите в Дом Младост не са наясно дали изобщо ще се използва минералната вода. В момента се използва и сградата, и басейните. Поне 10 треньора провеждат там целогодишно тренировките си по плуване. Много хора идват и за да поплуват. През лятото „Дом Младост“ работи и като плаж.

Най-ценното е минералната вода. Тя е лечебна за всички костни и гинекологични заболявания. Освен това някои от треньорите работят във водата с деца с увреждания. Идват на занимания дори деца с увреждания от други градове. Преди три години по телевизията показаха случай с дете, което в продължение на три години са го водили на басейна в инвалидна количка. След заниманията във вода то проходи. Лечебната вода се използва от много хора.

„Дом Младост“ с минералната си вода и басейни е уникален за България!

– –

От фейсбук-страницата на авторката

Вътрешният басейн на „Дом Младост“. Снимка: Актуално
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.