Графа и Мария Илиева – гафове и награди

Изпълнителите направиха безплатна реклама на спонсорите си

grafa-1.jpgГрафа и Мария Илиева направиха безплатна реклама на спонсорите си по време на Шестите музикални награди на БГ радио в неделя вечер. Организаторите изтръпнаха, след като Графа излезе на сцената да получи наградата си за БГ текст за парчето „Зелени и кафяви“ и благодари на спонсора си Глобул. Певецът за момент „забрави“, че наградите на БГ радио и статуетката-микрофон, която държи, са факт, благодарение на финансовата подкрепа на Вивател, чиято реклама светеше високо над сцената. Гафовете продължиха със следващата наградена – Мария Илиева, която взе микрофонче за най-добра певица на 2007 г. „Благодаря на медийния ми партньор Нова телевизия“, каза певицата, която забрави, че от националните медии наградите се излъчват само по бТВ.

За съжаление тази година номинирани и наградени не бяха изненада, което показа, че за една година не са се появили нови стойностни лица в музикалния бизнес на България. Графа получи приза за „БГ изпълнител”, за „БГ текст” за песента „Зелени и кафяви“ и за „БГ композитор”. Също три статуетки прибраха и „Каризма“ – за „БГ албум”, „БГ песен” – „Не сега“ и за дует. Гравити Ко станаха „БГ група” на годината, а „C’est la vie“ на Светла Иванова прибра микрофонче за клип на годината. За „БГ вдъхновител” за 2007 г. пък бе набелязан Орлин Горанов.

Водещи на наградите бяха Део и Руши. И двамата бяха номинирани, но не взеха нито една награда. „Нямам награда, но пък съм водещ“, пошегува се Руши, който по-скоро бе подгряващ, отколкото основен „домакин“ на събитието.
Шоуто мина без гафове, а инсталираната техника на сцената го доближи до МТV наградите. Оказа се, че видеозавесите на сцената на зала 1 са били използвани на турнетата на U2, Кайли Минуог, Депеш Мод, Бон Джоуви и Европейските музикални награди на MTV.

Вчера по традиция бяха представени и новите песни за 2007 година. „Представям ви един дяволски сексапилен ангел“, каза Галка от Каризма и на сцената се появи Миро, който за първи път пя без половинката си нова песен от албума. Изненада поднесоха и група „Те“, които направиха дует с Камелия Тодорова. „Гравити Ко“ пък бяха първите, които пяха на английски на Наградите на БГ радио. „Чичо“ Дони и „кака“ Нети също представиха нова песен, като по традиция той „показа“ глас, а тя – тяло.

Васил Найденов подаде рамо на новата банда „Групата” и ги включи като беквокали в представянето на новата си песен. На наградите пяха още Белослава, Светла Иванова, БТР. Изненада за зрителите бе изпълнението на Лили Иванова, която взриви залата с песни от новия си албум „Без правила“.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.