Кой го създаде този дзвер на корупцията – Държавна консолидационна компания?

В последните (особено) дни слушаме непрекъснато какво лошо нещо е Държавната консолидационна компания. Какъв дзвер се е пръкнал от нищото.

Че ДКК е тежка корупция, няма да спорим – лесно видимо е.

Но някак е добре да си припомним как се пръкна това нещо, защото то не се е самообразувало.

Та ДКК се появи благодарение на гения на финансовото гуру Семьон Джянков – виден финансов футурист от първото правителство на ГЕРБ и все още силно тачен всред значителна част от разградската десница, както и с одобрението на Трайси Трайчо – икономист от резерва и селски кмет на столичен район.

И, да,  ДКК беше създадена с ясното съзнание, че ще се надскача закона за да може парите от приватизация да пълнят търбуха на държавния бюджет, а не да ходят в подкрепа на пенсионната система.

После останалите две правителства на Борисов просто вдигнаха залога на тази свинщина.

Добре е някак тези неща да не се замитат под килима днес…

 

– –

От фейсбук-страницата на автора

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.