Футболист на „Лудогорец“ отново е обвинен в домашно насилие

Оливие Вердон и Ема Зугари. Снимка: видеокадри

Оливие Вердон, футболист на „ Лудогорец“ от френско-бенински произход, отново е обвинен в домашно насилие от една от бившите си приятелки, която е подала жалба за „умишлено насилие“, „насилствено задържане“ и „заплахи със смърт „, съобщава сайтът „20 минют“. Младата жена, на 21 години, е била приятелка на национала на Бенин (25 години) за по-малко от два месеца – от септември до ноември 2020 г.

Потърпевша от действията на Вердон е студентката Ема Зугари, която разкрива, че в продължение на месеци е била заплашвана да пази мълчание. Все пак в крайна сметка тя подава жалба срещу него в полицейския участък в Мец.

Ема Зугари разказва, че се е запознала с футболиста чрез Instagram и че двамата се харесали. Тогава те решават да „преминат от виртуално към реално“ общуване, но не всичко върви по план. Младата жена признава, че е имала проблеми с намирането на своето място, чувствала, че нещата се развиват твърде бързо и че тази връзка ѝ се изплъзва. Футболистът на „Лудогорец“ започва веднага да представя Ема като своя приятелка или дори като съпруга пред семейството си.

Връзката се влошава и става токсична

Връзката, която първоначално е много тясна, постепенно става токсична. Оливие Вердон е много властен и ревнив. Забранява ѝ да носи блузи с дълбоко деколте и поли, които според него са твърде къси. Освен това той не може да понесе идеята, че приятелката му може да общува с други мъже. Просто ѝ забранява.

Кошмарът започва в ранната вечер

Действието се развива в Разград, България, в нощта на 14 срещу 15 ноември 2020 г. След като разбира, че приятелката му води гласов чат с мъж, футболистът изпада в ярост. Той ѝ нарежда да отключи телефона си, но тя отказва. Думите му стават все по-заплашителни.Той затваря вратата и ѝ съобщава: „Ще те затворя тук, няма да си тръгнеш, докато не го отключиш“.

Физическото насилие продължава. Той я души, дърпа я за косата и я удря по главата. В яростта си мъжът се е преобразил, неузнаваем е. Той обявява, че търси 9-милиметров пистолет, за да я застреля, и моли братовчед си да „изнасили тази кучка“.

Младата жена избягва през прозореца

„В опита си да отключи телефона [чрез разпознаване на лицето] Вердон не се поколебава да я притисне, така че да не може да се движи (…) Той я дръпва за косата, за да вдигне лицето ѝ, и стяга ръката си около врата ѝ, за да ѝ попречи да се движи“, се казва в жалбата. Футболистът, който през този сезон играе за българския отбор Лудогорец Разград, обяснява също, че ще я „затвори в този апартамент без телефона ѝ и че тя никога повече няма да види семейството си“, като няколко пъти заплашва, че има „познати, които могат да организират изчезването ѝ и да прикрият убийството ѝ“.

Тя скача през прозореца, за да избяга от мъчителя си, и се озовава в болница със счупена кост на стъпалото, три шева на главата и дванадесет шева на стъпалото.

„Страхувайки се за живота си, [жалбоподателката] се опитва да избегне фаталния изход, като скача през прозореца на стаята, в която е затворена“, се казва в жалбата. Миналия месец е подадена още една жалба в прокуратурата в Разград. Седем месеца по-късно тя свидетелства, че „той ме уби физически, психологически, морално и психически“.

През август 2019 г. играчът вече е арестуван от испанската полиция след бурен спор в коридорите на хотел във Витория, където свидетели виждат как той хваща за косата тогавашната си приятелка. Оливие Вердон, който е играл за „Бордо“ (2017-2018) и „Сошо“ (2018-2019), има договор с испанския клуб „Депортиво“ (Алавес). През изминалия сезон той е даден под наем на българския клуб „Лудогорец“ (Разград).

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.