Бърка се голяма каша!

Румен Белчев

Тенджерката ври, вътре нещо бълбука, капакът подскача, но още не е замирисало на загоряло. Но – за да не загори, трябва да се бърка!

Голяма каша се бърка, дано не ни карат да я сърбаме гореща!

„Гласуването от плажа: в чужбина – да, у нас – не“ – пояснява „ТРУД“. Ако някой си е помислил, че по плажовете ще се разхождат изборни комисии с урни под мишниците, излъгал се е – става дума за пояснение на регионалния министър, г-жа Комитова, като как ще могат да гласуват курортистите – тия, в Гърция – срещу декларация, че обещават да не гласуват втори път на друго място, а тия у нас – „със съгласието на собственика на имота, който представя нотариален акт в съответната община и декларира съгласието си, че може да живеете там“. За хотелите не важи, така че – созополски хазяйки, стягайте се!

В забъркването на кашата се включва и здравното министерство с проект за нова наредба, която според „24 ЧАСА“ означава не друго, а че „Пускат гинеколози да правят сърдечни операции“. Всекидневникът достъпно разяснява непонятните за широката публика медицински термини: „Целта на поправката е частни и общински болници да могат да отчитат високоспециализирани дейности, каквито в момента се извършват само в университетските болници. Това ще доведе до безогледен „медицински туризъм“. Специалисти ще ходят навсякъде и ще извършват „на тетрадка“ всякакви високорискови процедури“.

По-добре е направо да идва патоанатомът!

При това положение трудещото и осигуряващо се население проявява абсолютно необоснован оптимизъм – според „МОНИТОР“ само за три месеца „Хвърлихме 3 млн. лева за стаж за пенсия“! Хората масово си купували трудов стаж, та да могат да се пенсионират и си осигурят светло пенсионерско бъдеще!

Странен оптимизъм, защото от „ТРУД“ научаваме, че пак се „Пишат формули за вторите пенсии“, а изчисляваните по тях суми, които човек ще получава, „ще зависят и от възрастта, на която се пенсионира, и от вероятността да стане столетник“.

Каквото и да ми разправяте, очевидно има някаква скрита договорка между здравното министерство и частните пенсионни фондове!

Кашата започва да понамирисва, щом в „ТРУД“ четем, че „Стопани на елитни кучета се брандираха с фланелки „Борисов“. На киноложка изложба в Банкя стопаните спонтанно навлекли фланелки с лика Му скромен и надпис „Аз вярвам само на този човек“. Кучетата на снимката имат малко обидени физиономии, може би защото не са сметнати за достойни за такова доверие, или защото за тях фланелки няма предвидени.

А точка на споровете около софийския прайд слагат „Дарик радио“ и „24 ЧАСА“ – едните – с връчваните от тях награди, а вторите – с информацията от събитието под заглавие „Жестомимичните преводачки на БНТ със специалната награда „Мъж на годината“!

Е, тук вече отчаяно захвърляме вестниците, защото вече нищо не разбираме от това, което се случва около нас, освен написаното в антрефилето на „ТРУД“ „Условни присъди за купувачи на гласове“. Похвално – кандърдисвали избирателите с 50 до 200 лева, на всички плакати пише, че това е престъпление, затова и строгият, но справедлив съд ги осъдил – казал им да не правят така, единият – през следващите 6 месеца, а другият цели единайсет ще трябва да се въздържа от политическа агитация.

Язък! Ще изпуснат следващите избори!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.