Някои загадки около туристическия поход на Борисов

Бойко Борисов на туристически поход със съпартийци, по време на възстановяване от операция на менискус. Снимка: от фейсбук-страницата на Борисов

В този лежерен и леко мързелив неделен ден Баце е завел партийния актив на ГЕРБ на водопад Скакля, откъдето станал чуден лайв с любезното съдействие на Севда ТВ.

Понеже специално тоз водопад не го знам, реших да наваксам дупките в общата си култура и седнах да почета малко за него. Вижте какво пише за водопада Скакля в един известен туристически сайт:

„Ако идвате с автомобил по пътя Своге-Мездра има две табели за Вазовата екопътека – първата след Своге води до село Заселе. Оттук най-напред ще се спускате надолу, а на връщане ви очаква сериозно изкачване. Предвидете си час в едната посока.“

Мдааа…, а Баце не беше ли опериран от скъсан менискус преди два месеца? Кога пък успя толкоз бързо да се възстанови, че и да хукне по планините?

Почвам пак да чета… Ето какво пишат лекарите за възстановителния период след операция на менискус:

„По време на възстановяването се поставя ортеза до 30-я ден след операцията, която се носи постоянно, освен при извършването на упражненията (има се предвид физиотерапията). Пълното възстановяване настъпва около 3-ти месец след операцията.“

Докторите пишат още, че ако започне да се натоварва прекалено рано оперирания крак това може да доведе до износване на ставата.

Но какво тук значи някаква си става?

Впечатлена съм от Баце, честно ви казвам! Не човек, а желязо! Туй Супермен, Батман, Железният човек, Капитан Америка и Хълк могат само да си гризат ноктите от яд. И как няма… че той хвърли небрежно патериците още в болницата и беше изписан без тях. Ама какви са тия 3 месеца възстановяване, не разбирам? Човекът си катери без проблем планините още на 2-ия месец, като планинска коза.

– –

От фейсбук страницата на авторката

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.