Почти година по-късно съдът отмени беззакония на полицията по време на протестите

Момент от масовия арест на протестиращи в онзи ден. Снимка: от фейсбук групи на протестиращите.

Помните битите деца зад колоните на МС на 10.07.2020г., нали?

Ден втори на протестите.

„Ювелирна“ акция по сплашване, респект и не знам си още какво, осъществена под ведрото ръководство на ММ като вътрешен министЕр (бел. ред. – Младен Маринов).

Именно тази „акция“ стана причина последният да бъде махнат от МВР и впоследствие скрит на завет в 45-о НС.

Едва сега, почти година по-късно имаме влязло в сила решение, с което се отменя заповедта за задържане само на един от тях. Всички останали още са висящи…

Оставям на вас да оцените съпротивата на всички нива и институции за прикриване на престъпленията, извършени от МВР с побоя, изтезанието, гаврите с децата, липсата на разследване.

За сметка на това, всички с изключение на Евгени Марчев все още имат повдигнати обвинения за това, че упражнявайки гражданските си права, бяха бити, задържани и обвинени в в несъществуващи престъпления.

Внасях (предложението) за временна комисия в 45-о НС четири пъти!

Всеки път срещах яростна съпротива от всички.

В следващото НС това ще бъде първата комисия, която ще внеса.

Истината и правосъдието ще възтържествуват рано или късно.

Без грам уважение,
един обикновен АДвокат

Съдебното решение за ареста на един от протестиращите.
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.