Караянчева използвала парламентарния звънец като лично шкафче… – снимка с коментар

Картите на народен представител на Цвета Караянчева след края на парламента били оставени под парламентарния звънец. Снимка: Драгомир Петров

Тази снимка е направена ден преди да се открие предишният кратко просъществувал парламент. Неколцина новоизбрани депутати от „Има такъв народ“ разглеждали новата зала в Партийния дом. Развеждал ги служител от парламента да им покаже как работи системата за гласуване, как е ремонтирана залата и т. н.

Спрели при звънеца на председателя на Народното събрание. Един от депутатите – сценаристът от „Шоуто на Слави“ Драгомир Петров – ударил звънеца да чуе как звучи. И в този момент забелязал под него да се подават две карти – лични или банкови. От любопитство ги издърпал изпод звънеца и той и придружаващите го видели учудени, че това са документи на бившата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева. Засмели се и подминали, но Драгомир Петров се върнал и им щракнал една снимка. Когато по-късно я показа на редактора на e-vestnik, ние я измолихме да ни я даде за публикуване.

Едната карта на снимката е временна на народен представител, която се издава докато се избират органите – комисии и др. – на ново Народно събрание. Другата карта е постоянна, на народната представителка Цвета Караянчева, избрана и за председателка на Народното събрание. Когато парламентът е приключил, председателката му е мушнала двете карти под парламентарния звънец.

Остава да се гадае с каква цел. Зарязала е старите си карти просто така? Или е очаквала да се върне на същото работно място?

Според Драгомир Петров сложените под парламентарния звънец карти показват, че Цвета Караянчева, иженарицаема ПКП, е очаквала да я изберат пак за председателка на Народното събрание и затова е гледала на парламентарния звънец като на свое лично шкафче. Факт е, че ГЕРБ в първия ден на парламента предложи за председател на парламента именно Караянчева, но не я избраха.

Каквато и да е причината, картите на Караянчева под парламентарния звънец не са много добра атестация за председател на Народното събрание.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.