Гешев и изборите

 

 

Между другото най-интересното нещо в цялата предизборна кампания е… поведението на Гешев.

В началото по навик той направи опит да се сниши, правейки се, че няма разлика между редовното и служебното правителство. В момента когато започнаха да се раздухват подслушванията се активизира и реши да сплаши правителството, привиквай и разпитвайки „новите“ в МВР. В милиционерската му кратуна това трябваше да ги спре, да ги изкара на масата на преговорите. При работа с хората от неговите среди това винаги е работило. Само дето си имаше работа с хора не от неговите среди, а с класа както над него, така и над средите му.

Правителството може да е временно, но зад него стои както президенството, така и де факто бъдещото управляващо мнозинство. Разполагайки на практика с две от властите и с точния човек за работа с такива като Гешев, властта (Рашков) се активизира още повече, а МВР директно отсвириха всякакви срещи с Гешев.

За това Гешев не беше подготвен и пак съвсем типично пак се „потопи“.

Ако Боко го пази омертата на Брюксел и на практика е неподсъдим, за Гешев това не важи. И само след месец и нещо може да се окаже от главен прокурор в разследван. А за какво има да го разследват – има и още как. А него Брюксел няма да го пази.

Вероятно е разчитал, че след като е целунал пръстена на дясната ръка на държавния департамент на САЩ е смятал, че американците ще го пазят.

Типично както всеки дребен гангстер се е смятал за толкова ценен актив, че… И сбърка – за Дона дребния мафиот е никой, лесно заменимо винтче. И халосването на Пеевски по закона Магнитски удари Гешев точно толкова, колкото и Пеевски.

Та така – сега ще е страшно любопитно как Гешев ще разследва Пеевски и Боко, щото и кой е корумпирания партиен лидер, пак е ясно кой е.

Абе да не си на мястото на Каскета тия дни…

 

– –

От фейсбук-страницата на автора

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.