Фандъкова иска още пари. Спаси София от нея…

Илюстрация: от фейсбук-страницата на „Спаси София“

 

Отблъскващо е да се наблюдава неспособността на Фандъкова да управлява каквото и да е. Под претекста на голяма загриженост, човекът, който унищожи София, не направи един качествен ремонт и превърна града в гнездо на корупцията, сега реве за още пари от ЕС и Държавата. Вместо да се бори за собствени приходи и добро управление, тя докара най-богатият български град до просешка тояга.

Йорданка Фандъкова, а дали нямаше да има пари за всичко, ако от ГЕРБ не крадяхте като за световно и не си затваряхте очите за недопустими провали като:

➡ 100 млн. лв. дадени от Център за градска мобилност за „нова“ тикет система, която не работи;

➡350 млн. лв. за завод за изгаряне на боклук в центъра на София;

➡21 млн. лв. за отвратителен ремонт на Графа, който се руши пред очите на всички софиянци;

➡11 млн. лв. за некачествен и закъснял ремонт на Западен парк;

➡23 млн. лв. за ремонт на Цариградско шосе, което се напука за броени месеци, но глоби към фирмите пак нямаше!

➡7 млн. лв. за ремонта на „Дондуков“, който се разпадна преди да бъде отворен.

➡3 млн. лв. за ремонт на общежитие в гараж Дружба;

А ако добавим стотиците милиони, които се източват всяка година за сметопочистване, миене на улици, пътни „ремонти“, осветление, зелени системи… дадени на Вълци и Орлета, стотиците назначения на неуки гербави калинки, липсата на глоби към некоректните „наши“ фирми, неработещия Столичен инспекторат, кацата без дъно Център за градска мобилност и нулевият контрол в целия град…

Срамуваме се от това капитулирало управление, от кмет – абдикирал от задълженията си и проспал 12 години, обградил се с неспособни и страхливи зам.-кметове и общински съветници… София заслужава много, много повече! Повече от всякога са ѝ необходими компетентни хора с интегритет, за да може най-накрая да затворим тази срамна страница и заедно да тръгнем по нов път.

#СпасиСофия #БорисезаСофия

 

 

Горещо ли ви е тези дни в софийските трамваи?

 

Питате ли се къде са новите трамваи с климатици, докато чакате по 15 минути на спирката заради летните разписания?

Илюстрация: от фейсбук-страницата на „Спаси София“

Всъщност голяма част от новите трамваи седят в депото вместо да обслужват пътници. 11 от общо 38 ПЕСИ заварихме в депо Красна поляна по време на вечерния пик, когато излизат максимален брой трамваи. Тези мотриси са достатъчни, за да обслужат изцяло една линия като 4, 6, 10 или 11, където пътници и ватмани са принудени да пътуват на 40+ градуса.

В депото бяха паркирани и двадесетина чешки трамваи Татра, които са без климатик, но са далеч по-удобни и надеждни. За сметка на тях на линиите се пускат български стари и грохнали трамваи, които са възможно най-некомфортните и бавни както за пътниците, така и за ватманите.

Питаме Центъра за градска мобилност и Столичен електротранспорт:

Защо в екстремно горещи дни като този, най-новите ни трамваи не обслужват пътници?

Защо плащахме по над 3 млн. лв. за един трамвай, ако той ще седи в депото?

Защо отново няма части за новите ПЕСИ и част от тях седят месеци наред разкомплектовани в депото?

Защо вместо да се поддържат новите трамваи служат като донори за части?

Докога управлението няма да се възползва даже от минималния наличен ресурс?

 

 

От фейсбук-страницата на „Спаси София“

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.