И пак – няма за кого да гласувам. Напротив – никога не е имало по-голям избор

И пак има хора, които казват – няма за кого да гласувам.

Никога не е имало по-голям избор – насипното дясно се е събрало в „Демократична България“, която влиза в парламента (за разлика от друг път) и то с добро представителство. Част от насипното се е изсипало при ГЕРБ и с Борисов ще ни пази от комунистите. Друга част е отишла в КОД на Москов.

Като стана дума за комунистите, и те са налице – обединението на Виденов прави твърдо заявка за присъствие в парламента. За пръв път имаме крайнолеви на избори, отделно от БСП, както е в Гърция или други страни в Източна Европа.

Насипното ляво, преляло се в лицето на Мая Манолова и Таня Дончева в протестно движение, също влиза в парламента. Другото написно ляво – АБВ, което взе на последните избори 15 хил. гласа с Мангъров начело, този път си гарантира успеха в коалиция с БСП.

Антисистемна партия, водена от шоумен (не е прецедент – Украйна, Италия) има всички шансове да спечели изборите, вкарва в листите си адекватни хора, не само шоумени.

ПатрЕотите са обединени с Марешки и те имат шансове. Ако някои иска „по-чисти“ партЕоти – ей го „Възраждане“ или „Атака“ на Сидеров.

Ако някой иска партия на олигарх враг на Борисов и мафията му – ей го Божков, и той има шанс.

Който казва, че няма за кого да гласува – какво още иска? Професори в политиката? Ами има – например в обединението на социалдемократа Александър Томов има няколко професори от БАН.

Манекенки в листите или какво още? Герои от филмите?

Брад Пит и Анджелина няма да дойдат да се кандидатират в България.

Каквото имаме като българи, е това. Избор има достатъчен.

Още се помни 2013 г., когато в парламента влязоха само ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака“. Сега не е така.

Като не гласуваме, все едно преотстъпваме гласа си друг да се разпорежда с него.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.