Защо вестниците мълчат за ловните подвизи на Първанов?

Благоевградският в. „Струма” писа, че в деня след пожара във влака президентът Първанов е отишъл на лов за вълци в Симитли. Описани са подробности за охранявания хотел, ловното стопанство и т. н. Дори се казва, че Първанов е отстрелял една лисица, вместо вълк.
Чудното в тази история е, че основните вестници, каквито са „Труд”, „Стандарт” и „24 часа”, „Телеграф” не споменаха и една дума по въпроса. А те иначе прилежно преписват от местния печат всичко по-интересно.
Само „Дневник” и в. „Експрес” описаха подвизите на президента по време, когато държавата умуваше от кой момент да обяви национален траур.
Същия ден президентството опроверга много съмнително новината – пред „Дарик радио”, вероятно защото изглежда по-приятелски настроено, след като е наградено с почетния знак на президента.
Първанов е бил в планината в района на Симитли, ама не е бил на лов, твърдят от пресслужбата на „Дондуков”. Айде сега. Че за какво ще ходи из планината толкова рано сутринта – още от 5,30 часа?
В цялата история не е толкова важно защо и къде е бил след пожара Първанов. По-важно е, че вестници, които за далеч по-дребни поводи разкъсват на парченца някой депутат, министър и т. н., сега безсрамно мълчат. Защото са от приближените на президента – той кани шефовете им в състава на делегации като ходи в чужбина, награждава ги с президентски измислени награди и т. н. (виж предишния малък коментар).
И най-варварското в цялата история е, че президентът ходи постоянно на лов за вълци. Вълкът е изчезващ вид в Европа. А в България същите тези вестници го изкарват напаст и зло, което трябва да се избива. И общини и ловни стопанства в цялата страна се надпреварват да канят Първанов да убие по някой вълк.
Затова трябва да му иска оставката от опозицията, а не защото е бил на лов в тъжен момент.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.