Журито на „Мюзик айдъл“ може да хареса само естрадни изпълнители в стил 70-те години

Че на „Мюзик айдъл“ се явяват всякакви недоразумения е нормално. Има хора с амбиции да пеят, дори от устата им да излизат покъртителни звуци. Но най-голямото недоразумение се оказа журито.
Двете жени в него – Люси Дяковска (уж модерна певица, от състава на немската група „Но Ейнджълс“) и фолкпевицата Есил Дюран показаха отчаващ консерватизъм като селски даскалици пред пенсия. Той се прояви най-ярко в отношението им към нестандартния Иван Ангелов от Айтос (виж клиповете към „Феноменът Иван Ангелов“). Двете дами назидателно му четоха конско няколко пъти, че бил клоун, антипатичен, държал се несериозно и трябвало да влезе в техния калъп. Пред тях дори древният Вили Казасян изглеждаше по-съвременен и с повече търпимост към нестандартното.
Колкото и да изглежда антипатичен с поведението си, в журито единствен Димитър Ковачев – Фънки прие с адмирации скечовете на Иван Ангелов. Само един ли от 4-членно жури има по-модерно мислене?
Как ще завърши конкурсът с това жури? Най-вероятно до финала ще стигнат един-два бройлера от двата пола, които да пеят „правилно“, тоест по шаблоните на естрадата и на тесногръдото жури.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.