Кой има право да влиза в политиката?

 

 

И Ицо Хазарта влиза в политиката… Пожелавам му успех. И се радвам, че не е в листите на „Демократична България, между другото.

Няма да гласувам за него (най-малкото не ми е в района, а и не съм убеден какво точно е партията на Киро Сорбоната), но съм щастлив, че все пак в политиката ще влязат и хора, които дотук са доказали, че са много добри в това, което правят.

И специален поздрав за розовите симпатизанти (ДБ), които преди време го бяха обявили за обществен враг номер едно.

А сега спрете да плачете кой и защо се бил кандидатирал…

Живеем в демокрация. Всеки може и има право да се кандидатира. Гласувайте или не, вие също имате това право. И после търсете сметка или не търсете – пак е ваше право. Но не ми цвилете кой защо и къде бил отишъл да се пуска на изборите.

Особено към розовите ми любимци – гласовете, които сте изкарали на последните избори не са ви бащиния. Така, че свиквайте с това, че и вашето време е към края си.

Идва ново поколение политици, прагматични, лишени от вашия нафталинен идеологически заряд.

И това не знам колко е хубаво, но едно е чудесно – когато спре да ви има, защото от вашите втръснали идеологеми вече няма смисъл, може би пък и да започнем да се оправяме…

Та така.

Пожелавам успех на предстоящите избори на всички, които са постигнали в живота си нещо извън политиката.

На тези, които освен НПО и синекурни длъжности друго не са пипнали им пожелавам да изчезнат завинаги от обществения ни живот.

 

– –

От фейсбук-страницата на автора

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.