Не щем зелен сертификат, а искаме пак затворени паркове и градове с КПП-та?

И как всяка сутрин генерал с униформа и министър Ангелов да ни плашат с трупове

Опашка за ваксинация срещу ковид в София, след като правителството въведе т. нар. зелен сертификат. Снимка: Медиапул

Помни ли някой как миналата година от София и градовете се излизаше през КПП-та с полицейски патрули и с попълване на декларация с каква цел пътувате? И ако не е основателна, ви връщат.

Как министърът на вътрешните работи Младен Маринов нарече „тарикати“ софиянци, които излезли от София по празниците в началото на май по провинцията и на КПП-тата и не ги пускаха да се приберат?

Как бяха затворени не само заведения, театри и молове, ами и парковете и забраняваха да се сяда на пейка?
И как всяка сутрин генералчето с униформата и министър Ангелов ни плашеха с трупове? И Борисов каза, че след месец ще сме в ада?

Тогава се заразяваха под 100 души на ден, за разлика от Италия, но ни въведоха същите мерки.

Сега на ден се заразяват по 4500-5000, умират по 100-120, а правителството въвежда мижави меки мерки, каквито са сертификатите – въведени отдавна в Западна Европа.

И от това следват протести с блокиране на кръстовища, декларации на партии, даже нападения на министри.

Миналогодишния локдаун не бе посрещнат с такива протести. Тогава телевизиите направиха звезди хора като доц. Мангъров, който беше наопаки на всички мерки в цивилизования свят, твърдеше, че до лятото вирусът ще изчезне, защото е с животински произход, твърдеше, че няма смисъл от предпазни мерки, всички ще се заразим, ще изгорят сухи съчки и ще постигнем стаден имунитет, и т. н.

Сега за нашенеца епидемията сякаш е приключила и той не иска никакви предпазни мерки.

Не щем локдаун, не щем сертификат, не щем маски, не щем ваксини… Неща прилагани в цивилизования свят, у нас не ги приемат.

Е какво трябва да се направи? Над 6600 в болници в ковид отделения, към 600 в интензивни отделения. Следващата стъпка е да ги настаняват в коридорите, и да умират в линейките.

Положението е за локдаун, а се леят бурни протести срещу зелен сертификат.

И като почнат да умират пред болниците, че са препълнени, виновни са лекарите, правителството. Те са длъжни да ни спасяват. Да, ама вирусът коси наред, 4 на 100 заразени умират тук. И у нас лесно прежалват високия брой жертви. Стряскат се само като се разболеят или умре близък.

Някъде в Африка се лекуват с магии, у нас образованието е издигнало някои хора на по-високо ниво и те вярват в имунната си система, сок от лимон, високи дози витамин С… Разбират го грипа, бил като другите… Образована нация сме, не като в Африка.

Сегашното положение ни разкрива като най-недисциплинираната и невежа нация в Европа.

Малко преди да умре от ковид, фолкпевецът Ангел обяснява „За две години колко дискотеки съм обиколил, на колко места съм пял, да чукам на дърво, жив и здрав съм, нито съм боледувал…“

Лекарите били виновни за неговата смърт.

И чукането на дърво също е част от предпазването…

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.