Лели-ГЕРБ дават отпор на новите снимки от спалнята на Борисов

Колаж с една от новите снимки от спалнята на Борисов. Неизвестен автор, Фейсбук.

Цялото герберско войнство е строено да пише под статията за новите снимки от спалнята на Борисов – в страницата на e-vestnik във Фейсбук (статията и снимките виж тук). От заклети фенове и дежурните лели ГЕРБ, до платени тролове.

Основните опорки срещу снимките са:

– Това е Фотошоп.
(Макар че и Борисов призна, че някоя Мата Хари внесла пачки, злато и пистолет, а за снимката с него върху леглото каза – „спинкам щастливо“)

– Кой нормален човек си държи парите в чекмеджето на нощното шкафче – това е опорката и на Герджиков.
(А кой каза, че само това са му парите?)

– Появи се и нов елемент – кой нормален мъж си държи използван презерватив на нощното шкафче.
(Тук може да се съгласим, че наистина не става дума за нормален мъж, но презервативът едва ли е основният му проблем).

– Банкнотите от 500 евро са спрени от обръщение, кого лъжете.
(EЦБ публикува данни за всеки вид банкноти. Банкнотите от €500 са на стойност над 199 милиарда евро и представляват 13,7% от общата стойност на емитираните количества евробанкноти от 2000 година досега. Валидни са, макар да не искат да печатат повече от този купюр, за да не стимулират разплащане в брой на големи суми и такива явления като подкупи на едро и трупането им каси и чекмеджета. А в Западна Европа в магазините не искат да приемат такива едри банкноти, защото ги е страх от фалшификати).

– Това са изтъркани номера, предизборно.
(Ей тъй, няма аргумент, ама стига вече сте резилили човека с тия снимки)

– Този, дето лежи на леглото, може да е всеки. Като допълнение към това още един аргумент – не е Борисов, защото той не си бръсне краката. Макар че Борисов отдавна се епилира (виж тук).

И т. н., изразяват дори съмнения, че ластиците с които са хванати банкнотите са прекалено тънки…

Но освен силният отпор, който дават на снимките лели-ГЕРБ, като типичен герберски трол се изяви Даниел Митов, ваклото агне на Борисов, който той предлагаше за премиер. Митов в интервю за радио Би Ти Ви вчера каза убедено – Снимките са фалшификат, монтаж, доказано е.

Типично в стила на Борисов – голословни лъжи, без никаква връзка с действителността. Дори в случая самият Борисов не ги обявява за фалшификати, но Митов го брани храбро.

Прокуратурата след разпространението на първите снимки се самосезира. И настъпи пълно мълчание от нейна страна. Искаше им се да ги обявят за фалшиви, но няма как да стане. Тогава в службите някои подадоха оставки, явно не можаха да ги обявят за фалшиви.

Прокурорите не намериха и коя е Мата Хари, защото да снимаш тайно премиера в резиденцията му как спи, може да се тълкува и като престъпление.

Борисов не помни кой може да е направил снимките, казва, че не е била само една жена там, това бил проблемът. Сега новите снимки го потвърждават.

Общо снимките от преди и сега са правени с три различни смартфона, показва анализ, който правихме заедно BIRD.bg и e-vestnik. Има снимка от 2018 с iPhone X и снимка от 2019 с iPhone 6 – няма как да е една и съща Мата Хари.

Докато лели-ГЕРБ яростно дават отпор на снимките, във Фейсбук валят подигравки и с тях, и с Борисов.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.