За дебата между Радев и Герджиков – коментари от мрежата

В края на телевизионния дебат Радев – Герджиков преди втория тур на президентските избори. Снимка: от тв екрана

Предизборния дебат Радев – Герджиков ще остане като едно от най-гледаните телевизионни предавания на годината. Естествено, коментарите в социалните мрежи заваляха още докато той тече.

Ето извадки от тях, които дават ориентир накъде накланят везните.

Mariela Staykova

Предизборният дебат приключи. Ще направя опит за непредубедена равносметка по няколко критерия.

1. КАТО ВИЗИЯ видях един посребрял пич срещу една нова Цецка, но по-женствена.

2. КАТО ПОВЕДЕНИЕ видях уверен, подготвен и уравновесен мъж срещу борещ се за началническо одобрение посредствен натегач .

2. КАТО УМЕНИЯ ЗА ПОЛЕМИКА видях уверено познаване на нормативната уредба и проблематиката по всяка тема срещу назубрена опорна точка след назубрена опорна точка и будеща присмех ялова злост.

Знам че нямате съмнение кой, кой е.

Valdes Radev

Бойко, вика, направи грешки, но направи и хубави неща, а служебното правителство само лоши.

Ludmila Apostolova

Да, служебното правителство много лоши неща направиха. Заради тях се показаха празните язовири, далаверите с магистралите (не че не се знаеше преди това де), а и тоя лош, ама много лош Рашков дето им развали келепира при купуването на гласове.

Samuil Petkanov
Общо 23 минути от дебата беше пояснение, че няма време.

Николай Иванов
Водещата трепереше над секундите и въобще не вникна в същността на дебата!

Стоян Иванов
Тя прекъсваше с „времето“ много неадекватно. Според мен непрофесионално. Все едно нещо друго е по-интересно и важно. Независимо от регламента, прекъсванията не бяха на журналист, а на арбитър в „кечмания“…

Petya Mihaylova
Аз прочетох „деебата“ 🤔

Rositsa Djambazova
Ама какво презицно разпределение на времето за важните въпроси. Бравос! По минутка за здравната криза и икономиката, ама пък толкова време за въоръжение и международното положение.

Емо Славов
Герджиков останал доволен от дебата и щял да гласува за Радев в неделя.

Iossif Davidov
Според мен, проблемът е в екипите на двамата. Защо са приели да се дебатира по такива общи, широко отворени, но конюнктурни теми („модули“)? Защо не са искали да се обсъждат предимно бъдещите президентски политики на кандидатите? Водещата беше под всяка критика. Мисля, че Румен Радев спаси дебата.

Elenka Simova
Водещата дебата в старанието си да акцентира важността на събитието, излъчваше стрес и напрежение, което се проектираше върху участниците.

Katia Karagyaurova
То, самата форма не беше на дебат, а някаква измишльотина, която да ги равнопостави. Като че ли беше я измислил самият „равностоящ обединител“ (Г-н Харесвам се на всички) Герджиков.
Въпреки, че изглежда суров и сух, Румен Радев е много по-емоционален, съдържателен и духовен човек от Герджиков, който е като навит с пружина и сякаш празноглаво повтаря добре заучената си лекция. За съжаление без страст, чар и ораторско майсторство, без дълбочината на онези професори, които помня от моето студентство.

Мария Филева
Правилно ли чух, че току що Герджиков се отрече от ГЕРБ? „Вие се опитвате да ме залепяте към някого, аз нямам шкафчета“

Emanuil Angelov
Водещата бе трагично далеч от нивото и на двамата дебатиращи.

Lea Cohen
Президентът си поприказва с един лигльо за разни неща. В присъствието на някаква руса дама, която нищо не им сервира.

Radoslav Bimbalov
Мога да опиша този дебат само с последните му пет секунди. Ръкостискането между двамата.
Герджиков подаде силно опъната ръка, за да се запази далече, да си спечели разстояние от опонента. Това е поведение на страхлив, притеснен, зависим човек.
Сбогом, г-н ректор. Не искам да Ви гледам повече.

Elizabeth Staneva – Balukova
От дебата разбрах, че Румен Радев би бил и по-добър ректор на СУ.

Daniela Kuzmanova
За всички, които удобно премълчават или забравят напомням, че Румен Радев свали доверието си от правителството на Борисов на 4 февруари 2020 година с обръщение към нацията. Факт, предхождащ нахлуването в Президентската институция и първите протестни прояви на гражданското общество.
„Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество.“
Да се твърди, че е „яхнал“ протеста и се е възползвал от партиите, които го подкрепяха е явна пропаганда. Да се говори за „полупрезидентска“ република е манипулация от най-невежествен тип. Да се обявява разпад на партиите по негова вина е зло – имаме 7 легитимно избрани партии в бъдещия Парламент, работи се за съставяне на коалиционно правителство.
Всеки глас за Герджиков е глас за Борисов, Пеевски и (ер)Доган. Всеки глас за Радев е глас за България.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.