Как гербаджии със заплаха убедиха Ицо Хазарта да влезе в отбора на Кирил Петков

Ицо Хазарта се изказва по време на дебатите за новото правителство. Снимка: от екрана

 

Едно от най-ярките и кратки изказвания при дебатите за избор на новото правителство беше на Ицо Хазарта. След бурни речи на почти половината парламентарна група на ГЕРБ, Ицо Хазарта каза накратко средното:

„Когато получих покана да се присъединя към проекта на г-н Кирил Петков, бях впечатлен от неговата биография, както и от тази на г-н Василев и на другите участници. Бях впечатлен от неговия разказ, но честно казано, не беше достатъчен, за да ме накара да повярвам в успеха. Затова направих нещо друго.

С голяма част от вас се познаваме, с някои от вас сме приятели (бел. ред. – обръща се към банките на ГЕРБ). Познавам и вашите началници, познавам и вашите спонсори. Реших да попитам тях: Що за хора са Кирил и Асен, защо не трябва да им вярвам? Защото те са ваши опоненти, явно знаете нещо за тях?

Знаете ли какъв отговор получих – не получих нито една информация по този въпрос, а много недвусмилено послание, че ако продължа да ги подкрепям, ще загубя най-ценното нещо, което имам.

И ми се иска хората, автори на идеята да получа това послание, да знаят, че това е може би най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук, в този отбор, аз вярвам в него и съм убеден, че той ще работи за България.

Аз съм нормален човек и много често изпитвам страх, много по-често, отколкото ми се иска. Но, както веднъж ми каза Асен Василев: Нормално е да те е страх, но има неща в този живот, които са по-важни от страха“.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.