Коледен подарък от „Пинк Флойд“: Публикуваха десетки часове неиздаваната музика от 1970-те години

Първоначален вариант за оформлението на „Тъмната страна на Луната“


Тези дни се случи нещо радостно и неочаквано за всички почитатели на хубавата музика: без никакво предизвестие Pink Floyd публикуваха 12 концерта от своя блестящ и плодотворен творчески период в началото на 70-те години на миналия век на всички възможни уеб ресурси.

Най-ранният от тях, озаглавен They Came In Peace (Те дойдоха с мир), съчетава изпълнения от два концерта: в университета в Лийдс на 28 февруари 1970 г. и във Вашингтонския университет на 16 ноември 1971 г.

Той е с продължителност 94 минути и включва седем песни: The Embryo (Ембрионът), Careful With That Axe, Eugene (Внимателно с тази брадва, Юджийн), Atom Heart Mother (все още дори не е озаглавен), Set The Controls For The Heart Of The Sun (Задай контрола за сърцето на слънцето), Interstellar Overdrive (представен като „най-бързата междузвездна надпревара в света“), A Saucerful Of Secrets (Пълна чиния с тайни) и One Of These Days (Един от тези дни).

Последният запис е направен на 16 март 1972 г. и групата изпълнява седем песни от предстоящия албум „Dark Side of the Moon“, до чието издаване остава една година.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.