Прости били на Запад, че се ваксинират и въвеждат локдауни. Нямат си доц. Мангъров да ги светне

За пореден път из мрежата борци за свобода от епидемични мерки пишат как на Запад, дето били ваксинирани, не знам си колко хиляди се заразяват на ден, а у нас много по-малко.

Е толкова ли е трудно да се види, че при нас идва по-късно. Така беше при всички вълни досега.

И защо там били ваксинирани, пък въвеждали локдауни…

Много е прост отговорът – защото ценят човешкия живот. У нас жертвите на брой население са световен рекорд, само Перу е преди нас по смъртни случаи от началото на епидемията.

И им се подиграваме на западняците, че те въвели ограничения, а ние си джиткаме без да спазваме мерки.

И у нас жертвите били толкова много, щото ни било лошо здравеопазването. Не за друго, ами точно затова. Средният нашенец живее с мисълта, че като се разболее, трябва задължително да го спаси здравната система. Иначе от тоя вирус не се умира… Не е нужно да се пази, като се разболее трябва да дойдат да го вземат с една линейка като по филмите и да го спасят.

Е тогава що толкова се пазят в страните с добри здравни системи? Толкова ли са прости да въвеждат локдауни, да се ваксинират по 80-90 процента?…

И тия ваксини – ама що трябвало трета доза, ама сега ще искат и четвърта, и т. н. Ами така е с грипните ваксини – всяка година се правят. Само че от 100 години не е имало толкова смъртоносни грипове, с толкова масово заразяване, и не всеки се ваксинираше.

Потребителят свикна възпитан от телевизора, че като му стане нещо, взима едно хапче от рекламите и си решава проблема. Само че има болести и вируси, които убиват. И в най-добрите клиники и болници в Германия или Израел не могат да спасят човек. Затова се пазят и се ваксинират. И са дисциплинирани, спазват, грижа ги е за другите.

Пуснах разказ на човек от Токио как е в Япония, как спазват карантина и как ги проверяват, как са им намерили техническо решение със смартфони да се регистрират на обществени места, за да ги известят, ако са били в контакт със заразен. И като почнаха да коментират отдолу – аууу, това живот ли е. Ами живот, е, точно за да го опазят, ги правят тези неща. И затова в Япония към момента умират по 2-3 души седмично (при 126 млн. население), а у нас по 50-60 на ден.

И по 200 на ден умираха у нас неотдавна, и никой не се стряскаше. Тук се смята за нормално, доцент Мангъров ни е обяснил, че ще изгорят сухите съчки и пазенето е безсмислено. И те горят, маските и ваксините се смятат за излишни, хората си умират, и няма съжаление, няма мисъл, че може да бъдат опазени. Затова сме „отличници“ по смъртност.

– –
От фейсбук-страницата на Иван Бакалов

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.