„Възраждане“ звучи като тъп виц – за тяхната утопия накратко…

Радослав Бимбалов. Снимка: личен архив

Не знам защо се смеете. Визуално Костадинов превъзхожда Каракачантичка, умствено надвишава Валерката Симеонов и вероятно приема по-малко субстанции от Сидеров. И дори няма никакво значение колко автобуса е поръчал утре, нито какво ще се опита да предизвика пред, а евентуално и вътре в парламента. По-страшно е това, което ще се случва тепърва.

Българите са изморени от всичко – от нестихващи пандемии, от външни циници и вътрешни лаици.

За пръв път наша националистическа формация се намира в идеална среда за екстремен популизъм. Здравната тема, обаче, е само парченце от шоколада, с който Костадинов ще прилъгва хората.

Тия дни се постарах да прочета програмата на партия „Въздраждане“ *. Втората най-използвана дума след „нация“ в това четиво е думата с португалски произход „компрадорски“, която явно импонира на звучния твърд език на Костадинов. Но това е маловажно.
Оказа се, че не чета партийна платформа, а художествена литература. Една нелоша утопия. Ще се опитам да пресъздам фабулата с няколко думи, защото не искам и вие да тръгнете да четете всичките 67 страници.

И така… след като присъединява към себе си „втората българска държава Македония“, България се превръща в най-голямата държава в Югоизточна Европа, която е съюзник на Русия, но остава в ЕС, за да се ползва от облагите му.

Не приемаме еврото, но благосклонно оставяме валутния борд. Разбира се, само до неизбежния момент, в който „българската икономика стане по-силна от средната европейска“.

Държавата стимулира където види бизнес или иновация, издържа всичко под слънцето, но въпреки това намалява ДДС-то на 18%.

Естествено, всички тези благини са единствено за противниците на „хедонизма“, който трябва да получи „идеологически отпор“.

В същото време, ако си младеж на „подходяща възраст“, може да бъдеш поощрен да създаваш семейство.

Важно е да се работи по нацията, защото „намаляването ни като количество скоро ще започне да влияе и на качеството.“

Може ли да прочетете отново горното изречение? Благодаря.

Не, уважаеми хора, „Възраждане“ не са тъп виц. Не са плиткоумна шега, на която сме се хилили и друг път. „Въздраждане“ не просто са реална опасност за разсъдъка на обществото ни. „Въздраждане“ са истински нацизъм, който расте като пъпка под носа ни.

– –
* От фейсбук-страницата на автора. Изписването на „Възраждане“ като „Въздраждане“ е в оригинала.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.