Постковидни синдроми

Румен Белчев

Вече и на докторите взе да им омръзва пандемията, та започнаха да търсят ново поле за изява – така се явиха проучванията за последствията от ковида. Нарекоха ги постковидни синдроми. В множествено число, защото се оказаха доста!

И на съвсем неочаквани места! Дори в кралските дворове – ето, погледнете прегледа на годишните събития в „СТАНДАРТ“, за да се убедите, че тая напаст не прощава и на коронованите особи – „Гола кралица, принц педофил и избягала принцеса“ – най-невинните последствия от болестта.

А по-скоро заради тях, отколкото заради наближаващите президентски избори, във Франция се завихри неочаквана интрига – резюмираният в заглавие от „ТЕЛЕГРАФ“ скандал наистина заслужава внимание –„Бриджит Макрон ще доказва в съда, че е жена“. Френските тролове знаят всичко – включително и рожденото име на майката на три деца (от предишен брак) – Жан-Мишел Троние!

Или хирургията много е напреднала, или политидиоти има не само по нашенско.

Опитите на здравните власти да кандардисат населението да се ваксинира най-после срещат категоричен отпор от „ТРУД“ – „Дават 75 лева подкуп на пенсионери за трета игла“. За кого – стимул, за кого – подкуп, въпрос на терминология, важното е, че пред пунктовете се извиха опашки. А можеше да е и иначе – ако бе приет гръцкият вариант всеки неваксиниран пенсионер да се глобява с по сто евро месечно. Тогава щяхме да видим правителство боб яде ли!

Откъде парите за ваксинационно корумпиране на населението? Елементарно – имаме си печатница, правим си ги! „СТАНДАРТ“ ни светва как: „Напечатахме над 2,5 млрд. лева за година“!

За съжаление, хартията поскъпна, токът – също, така че тая година печатането има вероятност да ни излезе солено. Елементарна математика!

А някои са пропуснали и уроците по география.

Историкът, по съвместителство – и лидер на партия, г-н Костадин Костадинов, в интервю за „ТРУД“ парира жалките опити на конкуренцията да лансира някакъв пазарлък за Македония. Той и неговата партия са наясно с целите си: „От „Възраждане“ знаем какво искаме – искаме България да бъде след 10 години с 10 млн. население и ако е възможно – 140 хил. кв. км.“

На въпроса на изумената журналистка „Нека само да уточним как от 111 хил. кв. км. ставаме държава с територия 140 хил. кв. км.?“, следва отговор, издаващ тежък постковиден синдром: „С Македония. По модела на обединението на двете германски държави. Както се обединиха двете германски държави през 1990 г. Има две български държави. Трябва да работим за това“.

Преди да започне работа по анексирането на Северна Македония, нека първо г-н Костадинов си припомни нещичко от географията – въпросната държава е с площ около 25 000 квадратни километра. Добавяме нашите досегашни 111 000 и откриваме, че ще се наложи да поговорим и с гърците, за да се изпълни изконната възрожденска цел и си набавим от тях липсващите 4 000.

А пък според последните преброявания България има шест милиона и половина население, а Македония – милион и осемстотин хиляди.

Пак два милиона без нещо не достигат до десет. Да се надяваме, че патриотично ще наваксаме с раждаемостта! Бая работа ще падне!

Прочее, бай, бабо, да не ни среща ковид – след него хептен лошо ни се пише!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.