Фандъковият хленч за тока на метрото – нахалство и некадърност

Хленчът на Фандъкова, че общината не може да си плати тока за метрото и има вероятност да разреждат линиите, идва да докаже, че най-дълго управлявалият кмет в историята на София е и най-некадърният и бутафорен кмет на София. Преизбирана без мисъл, като марионетка на предишния кмет и премиер.

Метрото има приходи от поне 15 млн. на месец от билетчета и карти. 500 хил. на ден го ползваха преди епидемията с ковида. Колкото и да са намалели, да искаш правителството да плаща за тока е наглост.

Сметката за декември била 3 млн. лева и нещо, ама понеже няма гласуван бюджет и месец за месец сега плащали по 1/12 от предишния бюджет, сумата за тока не била като миналия декември, та затова да даде държавата.

Това е работа на общината и този въпрос за 1/12 и прочее разсъждения въобще не би трябвало да се съобщава пред обществото. Това е вътрешен бюрократичен проблем на общината. Като събираш толкова пари, ще плащаш и ще осигуряваш транспорта. Общините в големите градове взимат заеми, правя сделки, продават терени, участват в строителство на големи обекти и комплекси, и успяват да вържат бюджетите си. Наша Йорданка плаче на държавата да даде за ток. А последователите на ГЕРБ пишат из социалните мрежи, че София била последната крепост, като падне и всички сме щели да бъдем под комунистическо робство.

Само дето общината на куклата Фандъкова, зад която седи Капо ди тути капи, е превърнала Метрополитена в новото РВД – безброй протежета с гигантски заплати и на синекурни длъжности. Там трябва дълбоко изчегъртване. Самата Фандъкова трябва да си подаде оставката след такова нахално искане правителството да доплаща тока на метрото.

И колко кърлежи са се настанили по веригата в общината, в Градска мобилност, в доставки, поръчки, консумативи, консултанти и т. н.

Или хленчът на Фандъкова е по поръчка на Капо ди тути капи, който е започнал война по всички фронтове срещу правителството, не може да се примири, че е загубил изборите. Сега ще го изкара, че метрото ще се разреди, защото правителството не дава пари.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.