Боуи на плоча

Румен Белчев

На плоча човек може да си врътне пържолка, да си опече питка, да цвърне сиренце… Според „МОНИТОР“ обаче това далеч не изчерпва възможностите – „Дейвид Боуи е най-продаваният артист на плоча“!

Странен специалитет, наистина, но бъдете спокойни – никой няма да бъде изпечен – от по-дребните буквички става ясно, че виниловите грамофонни плочи с албумите на покойната звезда били най-продавани от 2000-та година насам…

За малко да си помислим нещо друго! Че както се е изнервил покрай пандемията тоя свят – нищо чудно!

Ето – от „ТЕЛЕГРАФ“ научаваме как в Русе „Мъж нахлу в зъболекарски кабинет, опита да души доктора“. Надяваме се, не заради това, че му е паднала новопоставената пломба.

По-зле минават празничните дни за други – на страниците на „МОНИТОР“ „Красьо Кършила напи и отряза ухото на авер“.

Малко е объркан словоредът, така че човек би могъл да се запита като как се напива ухо, но нека не берем гарез – важното е, че ухото го няма наполовина. Има и снимка – за неверниците!

Домашната ракия води до такива бели – един такъв накървавен индивид, прославен от „ТРУД“, авансово „Разлепил из Разград некролози на тъща си“!

Добре, че има истински учени, благодарение на чийто самоотвержен труд човечеството се сдобива с по-благородни напитки. Малко хора знаят, но „МАРИЦА“ ни припомня, че „На 31 януари 1865 година руският учен енциклопедист Дмитрий Менделеев защитава докторска дисертация „За съединяването на спирта и водата“.

В смисъл – „работил цели две години в Санктпетербургския университет над това историческо съединение. Той открива идеалната пропорция, благодарение на която се появява популярната и до днес 40-градусова руска водка. Легендата гласи, че именитият химик е рискувал собственото си здраве чрез куп експерименти в името на науката. Погълнал всякакви различни субстанции, за да установи състава на идеалната водка“…

И чак след това открил Менделеевата таблица.

Каквото и да ми разправяте – от алкохола има полза не само за криминалната хроника и специалистите по чернодробни болести!

Стар лекарски виц е, че няма здрави – има само неизследвани.

Е, и здравната ни система, считана досега за възможно най-здравата здравна система, най-после се сдоби с окончателна диагноза! Пространно интервю на проф. Коста Костов за „ТРУД“ излиза със заглавие, резюмиращо двете вестникарски страници разговор с професора: „Здравната ни система страда от булимия и стомашно-чревно разстройство“.

Леко объркани от комбинирането на безразборното плюскане с престоя в тоалетната, разгръщаме вестника, за да се уверим, че професорът е цитиран правилно: „Българската здравна система е болна от булимия и стомашно-чревно разстройство – няма контрол нито на входа, нито на изхода, затова не наддава на тегло, въпреки огромния апетит“…

Лошо е да няма контрол на изхода – на такива обикновено им казват: „Ос…ахте се!“. А за входа сме съгласни – който не е попадал в болница, не знае какво означават термините „избор на екип“ и „доплащане“. В такива случаи закъсалите обикновено също опитват да кажат „Ос…ахте се!“, но това е медицински неправилно и некоректно заключение.

Както е неправилно в ресторанта да си поръчате Боуи на плоча.„Българската здравна система е болна от булимия и стомашно-чревно разстройство – няма контрол нито на входа, нито на изхода, затова не наддава на тегло, въпреки огромния апетит“…

Лошо е да няма контрол на изхода – на такива обикновено им казват: „Ос…ахте се!“. А за входа сме съгласни – който не е попадал в болница, не знае какво означават термините „избор на екип“ и „доплащане“. В такива случаи закъсалите обикновено също опитват да кажат „Ос…ахте се!“, но това е медицински неправилно и некоректно заключение.

Както е неправилно в ресторанта да си поръчате Боуи на плоча.

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.