Какво измислиха Гешев и ББ или за мозъчната дейност на симеоновската школа

Мозъчният център на онова нещо, което беше в продължение на повече от десетилетие премиер на Българиия, е в пълна и тотална мобилизация. Измислили са невероятни ходове:

Гешев ще привика Кирил Петков, за да го пита кои са аджеба онези крадци и корумпанти, дето цяла България ги знае, само Гешев не.

Цацаров пък ще привика правосъдната министърка за да му даде онези улики срещу Гешев, които твърди че имала.

От друга страна Гешев спешно привиква онзи човек, дето допреди дни управляваше „Булгаргаз“ и като го разпитва с часове, му дава възможност да поговори в ефир за най-добре управляваната, именно от него компания.

Онзи пък от КЕВР се е трогнал най-после да се запознае с цените на газа, за които иначе лично отговаря и се е мобилизирал да направи спешна проверка на …ръководството на „Бултаргаз“ с мандат от два дни.

Нищо не сближава хората повече от общото им престъпление се казваше в една голяма книга, та напоследък се получи едно сближаване от пълнещите цял уикенд екрана руменпетковци и овчаровци, под мъдрия поглед на шефа на мафията – лицето бб.

Милата родна медия изчерпателно отразява всички тези „свински черва“, както и общата атака на „мозъчния център“.

Такава синхронизация на мафиотските структури не е имало, откакто щастливият български зрител беше облагодетелстван да наблюдава „мачлето“ на бб и героичните голове, които последният вкарваше. Защото познавачите знаят, когато вкара (в смисъл дадат му) гол, бб ставаше особено ларж и раздаваше с пълни шепи от държавната баница. И познавачите знаеха, организираха гола и после идваха с листчето с просбите за милиони. А щастливият победител ги изпълняваше някак си бащински, някак си благородно.

Та този целият мозъчен тръст през последните дни, добил връх в призовката, изпратена до Кирил Петков, се оказа много лесна и удобна топка за отиграване.

Списъкът, с който Петков ще посети лицето Гешев, макар и непълен и изчерпателен, отговаря на простичкото искане на един народ – искане да научи имената на престъпниците, обирали държавата му в продължение на повече от десетилетие.

Да дадеш думата на Петков, за да изчете макар и непълния списък на престъпленията ти, е висш пилотаж на симеоновската школа, чрез тяхната „юридическа“ и пожарникарска част.

Удивително е как можеш да имаш толкова много пари, „медиен“ ресурс и съучастници и да продължаваш да бъдеш чак толкова прост.

Вярно е, че в гербаджийските среди никога не са се навъртали интелектуали, но чак толкова тъпа постановка на тройката – Гешев – Борисов – Цацаров, едва ли може да се очаква.

Сигурно онзи пазител на честта, онзи стожер на справедливостта, онази еманация на почтеността Пеевски, сега тъжно хлипа пред телевизора. Защото, не е достатъчно да притежаваш телевизия, трябва и да знаеш какво да правиш с нея. А точно на тази част в пожарно-юридическия факултет не са наблягали особено. Защото цялостната дейност на този триумвират и неговия „дон“ Пеевски е била съсредоточена в придобиването и унищожаването на бизнеси. Поради лошо управление и незнание на базови бизнес правила.

Въпрос на учебно заведение и на природен умствен капацитет!

 

– –

От фейсбук-страницата на авторката

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.