Гешев срещу държавата, Гешев зад мафията

Иван Гешев. Снимка: от екрана

Зрители сигурно са забелязали как телевизиите съобщават в новините: „Премиерът Кирил Петков на разпит в прокуратурата…” Внушението е, че нещо е престъпил закона и го разпитват. Шоуто е организирано от главния прокурор Иван Гешев, а телевизиите завъртат пропагандата.

Поканата от Гешев към премиера е да се яви да даде данни за лица извършили престъпления, защото казал, че в основата на корупцията у нас са 20 души. И сега някои злорадстват за Кирил Петков – ето, не донесъл на главния прокурор папки с престъпления, а само имена, извадени от публикации в медиите.

Точно това е и целта на Гешев – да доказва, че няма престъпления там, където всички ги виждат, но той не разследва. И той потрива ръце – ето, премиерът няма доказателства.

Доказателствата, обаче, са работа на прокуратурата и главния прокурор, не на премиера. Прокуратурата по закон трябва да се самосезира по публикации в медиите. Не да чака да й донесат на крака.

Акцията на Гешев срещу премиера е повторение на нов глас на акцията му в президентството през лятото на 2020 година. Сега само е по-перфидна и не включва преторианска гвардия, която му отнеха. Не се знае иначе какво щеше да измисли.

 

Ако на някого не е станало ясно, по аксиомата на писателя Христо Калчев – Други държави си имат мафия, у нас мафията си има държава.

Налага се пак да изреждаме какви скандални факти и събития отказва да разследва главният прокурор и как ги замазва.

„Гешев е радост“ – пишеше по плакатите на мутри с татуирани мъртвешки глави, когато го избираха за главен прокурор. Мафията си има и агитки, и шпицкоманди, параполиция, частни бюра за следене и подслушване, държавни служители по всички институции, медии.

Има си и главен прокурор.

Наглостта му минава всякакви граници. Гешев в интервю за БТА говори за политическа вендета по повод решението на Конституционния съд, че министър на правосъдието може да иска отстраняването му за нарушения. Той бил на прицел, не било съдебна реформа.

Законът и решение на Конституционен съд са вендета?…

Гешев е целта, да. Все по-наложително е да го отстранят. Неадекватен е за държава член на ЕС и в 2022 година.

На практика той е адвокат на мафия, не прокурор.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.