Февруарски прогнози

Румен Белчев

Имаше преди почти половин век един скеч със Стоянка Мутафова и Георги Парцалев – тя му препоръчва на числа от тотото да заложи, той си ги записва. Накрая, когато той отбелязва, че комбинацията 1-2-3-4-5-6 е доста съмнителна, Мутафова му отвръща съвсем логично – да, ама ако се падне, ще спечелиш само ти, защото няма да има друг балама, който да зачеркне тия идиотски числа.

Не зная кой е измислил скеча, но това си е направо пророчество!

Петдесет години по-късно „ТРУД“ дава подобен съвет на бъдещите тотомилионери, под предлог, че ни осведомява за особеностите на Китайската Нова година: „А какво ще ни донесе Водният тигър, под чието влияние ще се намира? (…) Смята се, че щастливите му числа са 1,2 и 3 и всички останали, в които те участват. Проследявайки изтеглените числа в тираж 8 на играта „Тото 2 – 6/49“, има нещо вярно: в цели 4 от тях откриваме тези, които се смятат за.“

За какво „за“ – не става ясно, нещо е изпаднало от изречението.

По-сериозно се отнася към вярванията и суеверията „24 ЧАСА“ – той строго ни предупреждава, че „Ужасно лошо е да си отворим чадъра вкъщи“. С уточнението: „Особено ако е зелен“.

В следващия брой на всекидневника изследванията на суеверията продължават: „Прогноза за февруари: висок риск от влизане в затвора на политици“!

Има и живи факти, които да ни избодат очите и накарат да повярваме, че най-краткият месец е най-неприятният за хората, наричани иначе „елит“ – „На 10 февруари 2000 идва и първата новина за депутат в килия“. Лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев е осъден за побой и откраднато куче.

Пак през февруари, но по-леко се е отървал шефът на Валутното управление на БНБ, г-н Шукеров – „60 хил. лв. гаранция за шеф на БНБ“.

Припомнят се и други съдени (и недосъдени) наши избраници, недосъдени, предполага се – защото процесите се разточват и никога не приключват през февруари.

Февруари, освен за подходящ месец за арести на високопоставени персони, е обявен и за месец на любовта – заради 14-ия си ден. „ТЕЛЕГРАФ“ посвещава цяла страница на ползите от любовните ласки – с примамливото твърдение,че „Целувки изглаждат бръчките“.

Целувката, разбира се, е нещо приятно, но според вестника – и съвсем полезно – „Немско проучване е установило, че мъжете, които са получили хубава сочна целувка от жените си, преди да заминат за работа, печелят повече пари“.

Предполага се, че това важи само за Германия, българският опит показва по-скромни резултати – „Целуването предпазва от спазми и главоболие. То е страхотно, ако имате главоболие или менструални болки“.

Да не говорим, че „Целуването се бори и с кариесите“.

Апотеоз на възхвалата на любовните ласки е научната констатация, че „При 10 секундна милувка влюбената двойка си разменя 80 милиона бактерии“…

Брррр!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.