Алексей Навални от затвора: Путин и неговите крадци са враговете на Русия

Затворнически документ на Алексей Навални

Гледах вчера „заседанието на Съвета за сигурност“, тази сбирка на маразматици и крадци (мисля, че нашият ФБК прави разследвания за корупцията на всеки един от тях), и се сетих за същата сбирка на номенклатурни маразматици от Политбюро на ЦК на КПСС, които приблизително по същия начин, по прищявка, въобразявайки си, че са геополитици на „голямата шахматна дъска“, решиха да въведат съветски войски в Афганистан.
Резултатът беше стотици хиляди жертви, травмиране на цели народи, чиито последици нито ние, нито Афганистан можем да преодолеем, и появата на една от основните причини за разпадането на СССР.
Онези идиоти в Политбюро се криеха зад една двулична идеология. Тези путинистки идиоти дори нямат идеология – само постоянна и явна лъжа. Те дори не си правят труда да придадат и най-малката доза достоверност на своя casus belli.
И тези и онези искаха едно: да отвлекат вниманието на руския народ от реалните проблеми – икономическото развитие, повишаването на цените, ширещото се беззаконие – и да го пренасочат към формата на „имперска истерия“.
Гледахте ли напоследък новините по федералните канали? Гледам само тях и ви уверявам, че там няма никакви новини за Русия. Буквално. От първата до последната новина: Украйна – САЩ – Европа.
Голата пропаганда вече не е достатъчна за идиотите и крадците. Те искат кръв. Те искат да преместят фигурите на танковете на картата на военните операции.
И ето – ръководителят на Политбюро на XXI век произнася наистина безумна реч. Най-точната метафора за него беше дадена, разбира се, в Twitter: „Просто дядо ми, пиян на семеен празник, който досажда на всички с разказа си за това как наистина работи световната политика.
Щеше да е смешно, ако пияният дядо не беше мъж на 69 години, който държи властта в държава с ядрени оръжия.
Заменете думата „Украйна“ в речта му с „Казахстан“, „Беларус“, „балтийските държави“, „Азербайджан“, „Узбекистан“ и т.н., включително дори с „Финландия“. И си помислете докъде ще го отведе геополитическата мисъл на стария дядо. През 1979 г. всичко завърши много зле за всички. И сега всичко ще завърши зле. Афганистан беше унищожен, но и СССР получи смъртоносна рана.
По вина на Путин сега могат да загинат стотици, а в бъдеще и десетки хиляди украинци и граждани на Русия. Да, той няма да позволи на Украйна да се развива, ще я завлече в блатото, но Русия ще плати същата цена.
Имаме всичко за мощно развитие през XXI век – от петрол до образовани граждани – но отново ще пропилеем историческия шанс за нормален богат живот в името на война, мръсотия, лъжи и дворец със златни орли в Геленджик.
Путин и неговите крадливи, идиотски Съвет за сигурност и „Единна Русия“ са враговете на Русия и главната заплаха за нея, а не Украйна или Западът. Путин убива и иска да убива повече. Кремъл ви прави по-бедни, а не Вашингтон. Не Лондон води такава икономическа политика, че „боршът“ на пенсионера е поскъпнал двойно, а Москва.
Да се борим за Русия, да я спасим, означава да се борим за свалянето на Путин и неговите клептократи от власт. Но сега то означава и баналното „борба за мир“.

От страницата на Алексей Навални

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.