Връзка с Космоса, та оттатък!

Румен Белчев

Българинът обича списъците. Дай му списък, сипи му ракия – и цяла вечер ще е щастлив и ще разнищва тайните далавери на списъчния състав.

Крак повлече сам премиерът – „Петков носи списък с 19 човека на прокуратурата“ – отразява събитието „МОНИТОР“. Има си и снимки – списъкът е тежичък, скрит в тъмносиня торбичка за сувенири. На следваща се вижда, че е и дебеличък, набутан в кафяв пощенски плик.

Естествено, никой у нас не си оставя магарето в калта – то е ценен стопански помощник, затова и хората от списъка отвърнаха на удара – „Бойко Борисов отговори на Кирил Петков: И ние изготвихме списък“ – цитира височайшето изказване „24 ЧАСА“. Във вестника не са забелязали, но „ДАРИК РАДИО“ не пропуска: „Вчера младежите от ГЕРБ идват и носят папка с розово и синьо фламинго, да сме модерни и ние. Направили списък и те от GOOGLE. На първо място сложили Асен Василев. Ма то пише страшни работи. След това Янев. Ма то направо не се чете“!

Ма то било страхотия, бе! Добре, че не е публикуван!

Ексевродепутатът Бареков е вече на възраст, която не позволява да го причислим към ентусиазираните младежи, но също цъфва в „ТРУД“ – „Разследват и списък на Бареков, който започва с премиера Кирил Петков“…

Бая работа ще се отвори на прокуратурата с тия списъци, дано поне си запазят папките, може да влязат в употреба за нещо по-полезно.

А иначе новините в „24 ЧАСА“ са повече от оптимистични – пред енергетиката ни сияе светло бъдеще: „Нова АЕЦ, два реактора в „Козлодуй“, а може да останем и само със сегашните“ – гласи заглавието на дълъг репортаж от парламентарни дебати. Един от щастливите случаи, когато заглавието казва всичко и няма нужда да си боде човек очите в дребния шрифт – става ясно, че нищо не е ясно.

Расте и благосъстоянието на населението – „Потреблението расте – парите в обращение се увеличиха с 3 млрд. лева“! Да не пропуснем и другата щастлива новина – „Броят на фалшивите банкноти рязко намалява“.

Как няма да намалее при непосилната конкуренция с държавната печатница – само за година са напечатани банкноти за три милиарда! Човек няма как да є насмогне!

А „ТЕЛЕГРАФ“ подхожда рационално към демографската криза в астроприложението си –  „Водата на Крали Марко свързва с космоса“!

Близо до странджанско село, в дупка на скала, се събирала лековита вода „Бабите в селото разказват, че тази вода помага при безплодие и други здравословни проблеми“.

Бабите са си баби, но в селото има и знахари, според които „и мъжете могат да пият от водата срещу безплодие, защото тя помагала там, където тялото ни има проблем“.

Да не говорим за мистиците, които „вярват, че в нея се крие страхотна сила и ни свързва с космоса и отвъдното“.

Нещо подобно, което ни свързва с космоса и отвъдното, се продава във всеки денонощен магазин, само че от него на сутринта боли глава!

Както от четенето на списъци с разноцветни птици, парламентарни дебати и шарени вестници.

Но пък да се свърже човек с космоса и отвъдното не е чак толкова лошо – завърналите се оттам твърдят, че Там всекидневна преса няма!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.